Finnairin lennoilla tarjottava suomalaisjuoma viedään käsistä – "ehdottomasti suosituin tuotteemme"

mustikkamehu
Finnair tarjoaa lennoillaan mustikkamehua. Shutterstock

Finnairin koneissa matkustajille tarjottava mustikkamehu on iskenyt suomalaisten makuhermoon. Mehusta on noussut ilmiö, jonka saatavuudesta on käyty keskustelua muun muassa Facebookissa.

Makuja.fi:n lukija otti yhteyttä toimitukseen ja kertoi, että Oulussa mustikkamehut viedään käsistä aina, kun ne maanantaisin saapuvat kauppaan.

Bonne Juomat Oy:llä on huomioitu mehun suosio.

– Olemme havainneet asian jo meille tulleen kyselytulvan vuoksi. Saamme päivittäin kyselyjä mustikkamehun saatavuudesta niin sähköposteihin kuin Facebook-sivullekin, kertoo toimitusjohtaja Tom Karlsson.

– Kuluttajien kysynnän perusteella mustikkamehu on ehdottomasti suosituin tuotteemme tällä hetkellä, hän sanoo.

Karlsson uskoo, että mustikkamehun suosion salaisuus löytyy aidosta mustikanmausta. Mehu valmistetaan Lohjanharjulta peräisin olevaan lähdeveteen. Täysin kotimaista mehu ei kuitenkaan aina ole, sillä mustikat mehuun tulevat joko Suomesta, Ruotsista tai Chilestä. 

– Valitettavasti kotimainen mustikka ei määrällisesti riitä tarpeisiimme. Chile on maailman suurimpia mustikan tuottajamaita, ja chileläisellä mustikalla varmistamme saatavuuden ympäri vuoden.

Mustikka osa Finnairin luontoteemaa

Mustikkamehu on tullut tutuksi ihmisille etenkin Finnairin lennoilla, joilla sitä on tarjottu matkustajille ilmaiseksi marraskuusta 2014 lähtien.  

– Asiakkailta on tullut erittäin positiivista palautetta. Monella lentoyhtiöllähän on nimikkojuoma, ja meillä se on tämä, kertoo Päivyt Tallqvist Finnairin viestinnästä.

– Halusimme mehun, joka heijastaisi suomalaisia juuria ja erottuisi siten yleisestä tarjonnasta. Meillähän on ollut myös mustikanoksia maljakossa koneessa, joten mehu sopii hyvin koneen luontoteemaan, hän jatkaa. 

Makuja.fi: Tykkää meistä Facebookissa!

Finnair onkin mustikkamehun kohdalla Bonnen isoin asiakas.

– Mustikkamehu tuli myyntiin noin kolme vuotta sitten. Myynti oli aluksi pientä, kunnes Finnair kiinnostui siitä. Tätä kautta tuote tuli enemmän ihmisten tietoisuuteen, ja ainoana ongelmana onkin sen heikko saatavuus kaupoista, Karlsson sanoo.

Bonne Juomien laatupäällikkö Anne-Mari Laine kertoo, että kyselyjä mehun perään tulee jatkuvasti.

– Yhteinen nimittäjä kyselijöillä on usein se, että he ovat lentäneet Finnairilla.

Entä tiedätkö, kuinka lentokoneruoka valmistetaan? Katso video:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja