Meiran mausteseoksissa täsmälleen samat ainekset, toinen melkein tuplasti kalliimpi – mistä on kyse?

Meira mausteet
Onko Meiran Jauhelihamausteessa ja Soijarouheen mausteseoksessa oikeasti mitään eroa? Shutterstock/Meira

Meiran lähes identtisten mausteseosten hinnoittelu ihmetyttää.

Sosiaalisessa mediassa heräsi viikonloppuna keskustelua kahden Meiran mausteseoksen samankaltaisuudesta. Muun muassa viestipalvelu X:ssä nostettiin esille jauhelihamausteen ja soijarouheen mausteseoksen identtiset ainesosaluettelot. Soijarouheen mausteseoksen 35 gramman pakkaus vaikuttaisi kuitenkin olevan lähes tuplasti kalliimpi kaupassa kuin saman kokoinen jauhelihamaustepussi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– Luulin meemiksi, mutta onkin totisinta totta: Meiran valikoimissa on kaksi ainesosiltaan täsmälleen (1:1) samansisältöistä ja kokoista (35 g) tuotetta: jauhelihamausteseos ja soijarouheen mausteseos. Esimerkiksi Ideaparkin Citymarketissa jälkimmäisellä on kuitenkin liki tuplahinta, viestipalvelussa ihmeteltiin.

"Meillä on käynyt hinnoittelussa virhe"

Tuotteiden tarkempi vertailu paljastaa, että vaikka mausteseosten ainesosat ovat samat, on niiden ravintosisällöissä kuitenkin pieniä eroavaisuuksia. Soijarouheen mausteseos on jauhelihamaustetta kuitu- ja sokeripitoisempi. Mutta selittääkö tämä tuotteiden hintaeron? 

– Olemme tehneet tilannearvion ja ikävä kyllä meillä on käynyt tämän uutuuden hinnoittelussa virhe. Olemme jo aloittaneet korjaavat toimenpiteet oman hinnoittelumme korjaamiseksi asiakkaidemme suuntaan. Kauppa toki viimekädessä päättää tuotteiden myyntihinnat kuluttajille, Meiran viestintäpäällikkö Heidi Päiväniemi kertoo MTV Uutisille.

Tuotteella kannustetaan kasvisruoan maustamiseen

Päiväniemen mukaan tuotteissa on toden totta yhteneväinen reseptiikka. Meiran tavoitteena on tuotevalikoiman kautta kannustaa kasvisruokien maustamiseen ja kasviperäisen proteiinin maustamiseen. 

– Tutkimustemme mukaan osalle kuluttajista voi olla helpompaa hakea maustetuotteita ruoan pääraaka-aineen mukaan, tästä syystä olemme tuoneet valikoimiin tämän tuotteen, Päiväniemi kertoo ja lisää vielä:

– Meiran Soijarouheen mausteseos -tuotteessa on kyllä pakkausmateriaalien ja tuotannon osalta jonkin verran kalliimmat kustannukset, koska se on selvästi pienempi tuote kuin Jauhelihamausteseos. Tuo hintaero on nyt kertautunut inhimillisen virheen johdosta meidän hinnastossamme.

Meira aikoo toimittaa tarkistetut hinnat asiakkaille mahdollisimman pian lähipäivien aikana.  

– Tässä tapauksessa meillä on käynyt hinnoitteluvirhe, joka korjataan välittömästi. Viime kädessä toki sitten kauppa hinnoittelee tuotteet kuluttajille, Päiväniemi korostaa.

Katso myös video: Et kai avaa pussia? Niksin avulla täytät maustepurkit helposti

Et kai avaa pussia? Niksin avulla täytät maustepurkit helposti 0:17
Tiesitkö tätä maustekikkaa?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat