Meghan kamppaili vuosia painonsa kanssa – naurettavan yksinkertainen muutos keittiössä auttoi pudottamaan 50 kiloa

Näin valmistat ravitsevan välipalan 8:22 Näin valmistat ravitsevan välipalan

Amerikkalaisnainen kertoo Women’s Health -sivustolla päässeensä eroon liikakiloistaan valmistamalla ruokansa itse.

Videolla kerrotaan, miten valmistaa ravitseva välipala.

Meghan Lenss alkoi pyöristyä teini-ikäisenä. Kurvikkuus ja isokokoisuus alkoivat painaa nuorta naista. Ahdistus purkautui epäterveellisiin ja pitkällä tähtäimellä kannattamattomiin ruokailutapoihin, kun Meghan karsi rajusti syömisiään.

Collegessa vinksahtanut suhde ruokaan ja kehoon jatkui, mutta eri tavalla. Meghan alkoi syömään ja juomaan enemmän. Valmistuttuaan hän painoi jo 110 kiloa.

Painonpudotuspirtelöt, energiansaannin raju rajoittaminen tai liikunnan lisääminen eivät auttaneet. Enimmillään Meghan painoi 135 kiloa.

"Aloin syödä kotona niin usein kuin mahdollista"


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Lopulta vuonna 2016 Meghan löysi motivaationsa, kun hänen liikakiloista kärsivää poikaystäväänsä varoitettiin esidiabeteksesta.

Meghan kiinnitti huomionsa ruokailutapoihinsa. Nainen huomasi, että hänellä oli tapana haukata pikaruokaa lähes jokaisella aterialla. Havahduttuaan liikakilojen terveyhaittoihin Meghan vähensi ulkona syömistä.

– Aloin syömään kotona niin usein kuin mahdollista, Meghan sanoo.

Ravintoloissa Meghan pyrki tilaamaan ruokalistalta jotain kevyttä.

Vähitellen Meghan oppi valmistamaan ruokia yhä paremmin ja paremmin etukäteen. Hän valmisti itselleen evääksi voileipiä, joiden sisällön tunsi. Herkutteluhetkiin löytyi terveellisiä vaihtoehtoja. Meghan esimerkiksi korvasi tuliset juustonaksut cayennepippurilla maustetuilla popcorneilla.

Ruokavaliomuutosten lisäksi Meghan lisäsi arkeensa liikuntaa. Meghan ja hänen poikaystävänsä autotallista talliin mahtui sopivasti kuntopyörä sekä cross trainer, joilla Meghan polki päivittäin puoli tuntia kummallakin.

Armollisuus toi osan kiloista takaisin


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Pian Meghan kuitenkin huomasi, että vaikka elämäntapa tuotti hedelmää, oli se henkisesti kuluttavaa. Hän päätti lopettaa kaloreiden laskennan ja pakonomaisen liikunnan.

Meghan vaihtoi osan kuntopyörällä polkemisesta painojen nosteluun ja alkoi syödä enemmän. Hän pyrki olemaan myös itselleen armollisempi.

Kiloja kertyi takaisin vajaa kymmenen kiloa, mutta Meghan ei anna sen häiritä. Hänellä on nyt parempi olla kehossaan, joka on 50 kiloa kevyempi kuin Meghanin  valmistuttua collegesta.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja