McDonald'silta raju veto: Luopuu kiistellystä raaka-aineesta

bigmac
Shutterstock

McDonald's luopuu kiistellyn glukoosi-fruktoosisiirapin käytöstä sämpylöissään.

McDonald’s ilmoitti maanantaina korvaavansa glukoosi-fruktoosisiirapin sämpylöistään sokerilla Yhdysvalloissa. Tarkoituksena on yksinkertaistaa tuotteiden ainesosalistoja ja toimia kuluttajien toiveiden mukaan. 

Glukoosi-fruktoosisiirapista luopumisen lisäksi ketju aikoo muun muassa poistaa kananugeteistaan ja joistakin aamiaistuotteistaan keinotekoiset lisäaineet. Ketjun johtajan mukaan muutokset tulevat koskemaan noin puolta ravintolan menun ruoista. Muutosten taustalla ovat kuluttajien pyynnöt poistaa glukoosi-fruktoosisiirappi tuotteista. Joidenkin tutkimusten mukaan isoglukoosinakin tunnettu aine saattaa aiheuttaa lihomista ja diabetesta.

Muun muassa ruokajätit PepsiCo ja Kraft Heinz Co. ovat luopuneet glukoosi-fruktoosisiirapin käytöstä. 

Suomen McDonald'sien sämpylät valmistaa Oy Lantmännen Unibake Ab Finland. Sämpylöiden leivonnassa käytetään sokeria.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat