McDonald'silta raju veto: Luopuu kiistellystä raaka-aineesta
McDonald's luopuu kiistellyn glukoosi-fruktoosisiirapin käytöstä sämpylöissään.
McDonald’s ilmoitti maanantaina korvaavansa glukoosi-fruktoosisiirapin sämpylöistään sokerilla Yhdysvalloissa. Tarkoituksena on yksinkertaistaa tuotteiden ainesosalistoja ja toimia kuluttajien toiveiden mukaan.
Glukoosi-fruktoosisiirapista luopumisen lisäksi ketju aikoo muun muassa poistaa kananugeteistaan ja joistakin aamiaistuotteistaan keinotekoiset lisäaineet. Ketjun johtajan mukaan muutokset tulevat koskemaan noin puolta ravintolan menun ruoista. Muutosten taustalla ovat kuluttajien pyynnöt poistaa glukoosi-fruktoosisiirappi tuotteista. Joidenkin tutkimusten mukaan isoglukoosinakin tunnettu aine saattaa aiheuttaa lihomista ja diabetesta.
Muun muassa ruokajätit PepsiCo ja Kraft Heinz Co. ovat luopuneet glukoosi-fruktoosisiirapin käytöstä.
Suomen McDonald'sien sämpylät valmistaa Oy Lantmännen Unibake Ab Finland. Sämpylöiden leivonnassa käytetään sokeria.
Lähde: Wall Street Journal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan