Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"

Hanna Sumarin uunilohi valmistuu hetkessä.
Hanna Sumarin uunilohi valmistuu hetkessä.MTV/Hanna Sumari
Julkaistu 12.11.2025 16:58

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hanna Sumarin lohiherkkuun tarvitaan vain lohta, limeä ja parmesaania.

MTV:n ruutukasvona ja muun muassa ruokakirjailijana tunnettu Hanna Sumari jakoi marraskuussa 2024 Instagram-tilillään todella helpon lohiohjeen.

Uunissa saa paistettua helposti herkullisen lohifileen, eikä siihen tarvita kuin pari raaka-ainetta.

– Tämä ikivanha resepti toimii ei vain vuodesta toiseen, vaan vuosikymmenestä toiseen, Sumari hehkuttaa.

Lue myös: Hanna Sumarin kasvistärppi: "Herkullinen terveyspommi"

Edes suolaa ei tarvita

Reseptin idea on hyvin simppeli: Lohifileeseen tehdään viiltoja nahkaan asti, ja viiltojen sisään ujutetaan limen lohkoja. Lopuksi kalan päälle raastetaan vielä reilusti parmesaania.

– Ei suolaa, parmesaani riittää.

Lohta paistetaan 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Näin helppoa se on!

Toinen Hanna Sumarin lohiohje on myös takuuvarma hitti. Kokeile vartissa valmistuva toscanalainen lohi.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran marraskuussa 2024.

Lue myös: Hittiohje! Hanna Sumarin lohiruoka valmistuu vartissa ja "onnistuu vääjäämättä"

Katso myös: Lohesta ruodot pois helposti Kirsin nokkelalla niksillä!

0:36Lohesta ruodot pois helposti Kirsin nokkelalla niksillä!Testaa tämä kikka!

Lisää aiheesta:

Hanna Sumarin nerokas kolmen ainesosan uunilohi: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"Hittiohje! Hanna Sumarin lohiruoka valmistuu vartissa ja "onnistuu vääjäämättä"Joko testasit vartissa valmistuvan lohiruoan? Hanna Sumarin ohje on hitti: "Onnistuu vääjäämättä"Hanna Sumarin vartissa valmistuva lohiruoka on arkiruokahitti: "Onnistuu vääjäämättä"Emma vinkkaa superhelpon lohiruoan: Vain muutama raaka-aine, valmista alle 20 minuutissa, mutta sopii silti vaikka pääsiäispöytään!Paras lohi valmistuukin täysin odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"
RuokaHanna SumariKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 06:44
    Ruokakauppa

    Punalappuraivo repesi: Kaupan täti kertoo törkeästä "jemmausilmiöstä"

  • Eilen18:49
    Ilmastonmuutos

    Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa

  • Eilen16:59
    Minna Kuukka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • Eilen09:50
    Ruokakauppa

    "Punalappuhyökkäys" Salossa: S-marketissa meni kuppi nurin, kun asiakkaat keksivät porsaanreiän

  • Eilen06:49
    Hedelmät

    Terveyspommit, joita kannattaa nyt napata ostoskoriin – Henri Alén ylistää: "Mielettömiä"