Oletko maistanut legendaarista drinkkiä? Juomamestari Mauricion takuuvarma margaritavinkki: "Mielestäni se on parempi versio"

Näin valmistat täydellisen Tommy’s margaritan 3:36 Näin valmistat täydellisen Tommy’s margaritan
Näin valmistat täydellisen Tommy's margaritan.

Täydellisessä margaritassa tärkeää on tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet sekä kunnon ravistus.

Margarita on meksikolainen klassikkodrinkki, joka tunnetaan ympäri maailmaa.

Perinteisesti juoman valmistamisessa käytetään tequilan lisäksi appelsiinilikööriä, kuten Triple secia tai Cointreauta, sekä limemehua. Drinkistä on olemassa kuitenkin versio nimeltä Tommy's margarita, jossa likööri korvataan agavesiirapilla.

– Mielestäni se on parempi versio, juomamestari Mauricio Allende toteaa.

Viimeiset 15 vuotta ravintola-alalla työskennellyt ja tequilaa, mezcalia ja rommia valmistavassa Casa Elemental -tislaamossa mukana oleva Allende nimeää Tommy's margaritan moderniksi klassikoksi. Juoma valmistetaan ravistamalla sheikkerissä, tai jos sellaista ei kotoa löydy, esimerkiksi hillopurkissa. Tärkeimpiä eivät ole täydelliset välineet vaan se, että juoma tulee ravistettua jäiden kanssa.

– Shake it like you mean it, Allende toteaa videolla.

Katso yllä olevalta, Hotel Mestarissa kuvatulla videolta, miten Allenden mukaan valmistuu täydellinen margarita!

Tommy's margarita toimii myös mezcalilla

Juomamestari Mauricio Allende kertoo, että käytännössä kaikki perinteiset tequila-juomat toimivat myös mezcalin kanssa. Lopputulos on tällöin hieman aromikkaampi ja savuinen.

MTV Uutiset kertoi aikaisemmin siitä, mitä eroa on tequilalla ja mezcalilla.

Katso Allenden vinkit Tommy's margaritan valmistamiseen mezcalin kanssa sekä juoman koristeluun vadelma-chilisuolan kanssa. Juttu jatkuu videon alla.

Näin valmistat margaritan käyttäen mezcalia ja näyttävää vadelma-chilisuolareunusta 2:13
Vadelma-chilisuola on helppo valmistaa ja sen avulla juoman saa koristeltua hetkessä näyttävämmäksi.

Kun perusdrinkki on hallussa, Tommy's margaritaa voi lähteä muuntelemaan myös esimerkiksi hedelmien tai marjojen avulla.

Allende vinkkaa lisäämään juomaravistimeen esimerkiksi passionhedelmää, ananasta tai suosikkimarjojaan.

Allende nostaa esille myös suositut frozen margaritat, jotka valmistetaan useimmiten tehosekoittimessa. 

– Jos ne tehdään kunnolla tuoreista raaka-aineista ja laadukkaalla alkoholilla, ne ovat herkullisia. Älä anna kenenkään kertoa sinulle, ettei frozen margarita olisi hyvää, Allende toteaa painokkaasti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.