Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokeilisitko tätä "kolmen minuutin ohjetta"? Kauhukirjailija Stephen King jakoi kammottavan lohireseptinsä – somessa verrattiin kauhuelokuvaan

Lohen voi kypsentää usealla tavalla, mutta harva valitsee siltikään metodiksi mikroa.
Lohen voi kypsentää usealla tavalla, mutta harva valitsee siltikään metodiksi mikroa.Shutterstock
Julkaistu 26.04.2022 19:01

Emmi Niiniaho

Jos haaveilet rapeaksi paistetusta lohifileestä, kirjailija Stephen Kingin luottoresepti ei ole sinua varten.

Yhdysvaltalainen kauhukirjailija Stephen King jakoi Twitter-tilillään oman luottoreseptinsä lohen kypsentämiseen. Innostuksen sijaan Twitter-käyttäjät ottivat kuitenkin ohjeen vastaan ennemminkin – noh, kauhulla.

Hämmennystä eivät aiheuttaneet tällä kertaa raaka-aineet tai makuyhdistelmät vaan hieman epätavallinen valmistustapa.

King nimittäin kertoo twiitissään valmistavansa lohifileen mikrossa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

King kehottaa hakemaan ruokakaupasta sopivan kokoisen lohifileen, maustamaan sen tilkalla oliiviöljyä ja sitruunamehua ja kääräisemään sitten kostutettuihin talouspaperin palasiin. Miehen mukaan filee kypsyy mikrossa kolmessa minuutissa, jonka jälkeen sen voi pistää parempiin suihin. Kylkiäiseksi voi ehkä valmistaa salaattia.

Lue myös: Kalaruokien kokkaamiseen liittyy yleinen harhakäsitys, joka kannattaisi unohtaa: "Turhan monella kotikokilla on luulo…"

"Älä tyrmää, ennen kuin olet kokeillut"

Kuten kuvitella saattaa, somekansa ei hyväksynyt lohen kypsentämistä mikrossa ilman vastarintaa. Twiitin vastauksissa muun muassa nostetaan "mikrolohi" yhdeksi Kingin parhaista kauhutarinoista.

People-julkaisu nostaa esille kokkina työskentelevän José Andrésin vastauksen Kingin twiittiin, jossa Andrés toteaa valmistusohjeen olevan kuin kauhuelokuvasta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Andrésin mukaan lohen voi kyllä halutessaan kypsentää mikrossakin, muttei missään nimessä kolmea minuuttia kerrallaan. Sen sijaan kokki neuvoo kypsentämään filettä minuutin kerrallaan, eikä missään nimessä ylikypsentämään lohta. 

King ei itse ole ollut kovinkaan moksiskaan vastarinnasta, vaan twiittasi uudelleen, että hänellä on vain yksi asia sanottavana heille, jotka pilkkaavat hänen reseptiään: "Älä tyrmää sitä ennen kuin olet kokeillut".

Myös MTV Uutiset on testannut hieman erikoisen tavan kypsentää lohta. Katso alta, miten astianpesukone soveltui puuhaan.

3:43Voiko lohta oikeasti valmistaa astianpesukoneessa?

Lue myös: Hanna Sumarin vartissa valmistuva lohiruoka on arkiruokahitti: "Onnistuu vääjäämättä"

Lähteet: @StephenKing/Twitter, People

Lisää aiheesta:

Lohifilee kypsäksi parissa minuutissa! Huippukokilta yllättävä valmistusvinkkiTämä perunamuusin valmistustapa jakaa mielipiteet täysin: "Miksi?!"Pitääkö kananmunat oikeasti paistaa voissa vai oliiviöljyssä? Chrissy Teigenin "paras tapa paistaa munat" jakoi mielipiteet – Michelin-kokki sanoi viimeisen sananRuokatoimittaja testasi 5 tapaa lohen kypsentämiseen – yksi menetelmä ylivoimaisesti paras: Nopeaa, helppoa ja mehevää!Paras lohi valmistuukin täysin odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"Äiti keksi keinon valmistaa muusia entistä nopeammin – someyleisöltä tyly tuomio: ”Se ei ole rakettitiedettä, eihän?”
RuokaSomehititMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:45
    Ravitsemus

    Ainakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaa

  • ti18:04
    Liha

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • ti16:42
    Jouluruoka

    Parhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"

  • ti06:51
    Jouluruoka

    Vappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"

  • ma17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita