Lisää seksihaluja ja kohottaa mielialaa! Seitsemän tieteellistä syytä nauttia tänä iltana samppanjaa

Kuplivaa kevääseen 5:37 Kuplivaa kevääseen

Seuraavan kerran kun poksautat kuohuviini tai samppanjapullon korkin auki, ei kannata unohtaa, että tämä kuohujuoma tekee sinulle tutkitusti hyvää.

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin samppanjasta asiantuntijoiden johdolla.

Seuraavat syyt kannustavat sinua avaamaan kuohuvapullon aina, kun siihen tarjoutuu tilaisuus. 

1) Lisää seksihaluja

Jo aiemmin iloitsimme uutisesta, jonka mukaan samppanja on juoma, joka tutkitusti humalluttaa muita alkoholijuomia nopeammin. Ja tästä on hyötyä myös parisuhteelle!

Samppanjan kuplat siirtyvät verenkiertoomme ennätysnopeasti saaden sinut "sille tuulelle" ilman moniin muihin alkoholijuomiin liittyvää väsymystä.

Jos tavoitteenasi on viettää ilta vällyjen välissä, saattaakin siis olla parempi vaihtoehto siemailla punaviinin sijaan piristävää kuohuviiniä. Plussaa on myös se, että kuohuvaa pidetään romanttisena juomana.

2) Suojaa sydänsairauksilta

Samoin kuin puna- ja valkoviini, myös kuohuviini ja samppanja voivat olla hyväksi sydämesi terveydelle. Rypäleistä valmistettu kuohujuoma sisältää soluvaurioita korjaavia antioksidantteja, joilla on tärkeä rooli verisuonitukosten ja -vaurioiden torjumisessa.

Toisin sanoen kuohuviinin sisältämät antioksidantit madaltavat sydänsairauksien riskiä, kunhan muistat nauttia tätä alkoholijuomaa kohtuudella.

3) Pitää muistisi terässä

Kolumbia yliopiston tutkijat ovat tulleet tutkimuksissaan siihen tulokseen, että samppanja sisältää lyhytkestoisen muistin kannalta tärkeitä yhdisteitä. Eräässä toisessa tutkimuksessa saatiin lisäksi selville, että kolme kuohuviinilasillista viikossa olisi optimaalinen määrä muistin toiminnan kannalta.

4) Kohottaa mielialaa

Jos sinusta tuntuu, että samppanjan siemailu saa sinut hetkessä hyvälle tuulelle, tämä ei ole kuvitelmaa. Hyväntuulisuus saattaa osittain johtua samppanjan sisältämistä hivenaineista; magnesiumista, sinkistä ja kaliumista.

5) Suhteellisen terveellinen vaihtoehto

Samppanja sisältää vähemmän kaloreita kuin monet puna-tai valkoviinit likööreistä nyt puhumattakaan. Lisäksi samppanjaa nautitaan muita viinejä pienemmästä lasista, jolloin sitä tulee todennäköisesti myös nautittua hillitymmin ja pienempiä määriä.

6) Pienentää diabeteksen riskiä

Vuonna 2009 tehdyn kanadalaistutkimuksen mukaan kaikki viinit, kuohuviini mukaan lukien, voivat alentaa diabeteksen riskiä peräti 13 prosentilla.

7) Saa ihon hehkumaan

Sen lisäksi, että samppanjan siemailu saattaa nostaa punan poskille, kuohuva vaikuttaa ihon myös muulla tavoin – pääasiassa positiivisesti. Dermatologien mukaan kuohuva auttaa sekä tasoittamaan ryppyjä että pääsemään eroon ikävistä näppylöistä. Kuohuvan luvataan auttavan myös rasvaisen ihon hoidossa sen antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi.   

Lähteet: Standard, ArtPulse

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.