Parantaa muistia ja ehkäisee jopa syöpää! 8 syytä juoda viiniä hyvällä omallatunnolla – myös arkena

COLOURBOX25418874
Viinillä on lukuisia terveyshyötyjä. Copyright: Andrey N.Cherkasov COLOURBOX

Viinilasillisella voi olla lukuisia positiivisia vaikutuksia terveydellesi. 

Vaikka viini tekee tutkitusti hyvää terveydelle, kohtuus kannattaa kuitenkin pitää kirkkaana mielessä. Vaikka lasillisesta viiniä voi seurata monia hyviä asioita, tätä isommalla määrällä voi olla täysin päinvastaisia seurauksia. 

Seuraavasta listauksesta voit lukea joukon syitä, jotka puhuvat viinilasillisen puolesta. 

1. Viini pidentää ikää

Viini kuuluu niiden elintarvikkeiden joukkoon, jotka voivat auttaa sinua elämään satavuotiaaksi – ja me olemme iloisia siitä!

Erilasten tutkimusten mukaan lasillinen viiniä auttaa lievittämään stressiä ja tasoittamaan ryppyjä, ja sen on todettu myös aktivoivat entsyymejä, jotka osallistuvat elimistön toiminnan kannalta elintärkeisiin prosesseihin.

2. Parantaa vastustuskykyä

Tutkimusten mukaan punaviini saattaa olla oikein oiva flunssajuoma. Viinin vastustuskykyä parantava salaisuus piilee siinä, että viinin on todettu edesauttavan mikrobien kasvua suolistossa. Kun tietyt bakteerit kasvavat, myös immuunijärjestelmäsi vahvistuu.

Suoliston terveydellä ei ole positiivisia vaikutuksia ainoastaan vastustuskyvyllesi, sillä terve suolisto auttaa myös ravintoaineita imeytymään elimistöösi paremmin.

3. Vahvistaa lihaksia ja luita

Viinin sisältämillä yhdisteillä on todettu olevan positiivisia vaikutuksia lihasten kasvulle ja kestävyydelle. Vaikka viini ei välttämättä sovi saliharjoittelun ohella nautittavaksi juomaksi, lasillinen treenipäivän iltana ei varmaankaan ole pahitteeksi.

Viinin nauttimisen puolesta puhuu myös se, että sen on todettu vahvistavan lihasten lisäksi myös luita.

4. Parantaa ihon kuntoa ja suojelee auringolta

Viinin siemailu voi auttaa ihoasi kirkastumaan, sillä viinin sisältämä resveratroli estää ihon tulehdusta aiheuttavien bakteerien kasvua. Se suojelee ihoasi myös haitallisilta UV-säteilyiltä. Saman fenoliyhdisteen on todettu torjuvan myös verisuoniin liittyviä vaurioita.

5. Pienentää maksasairauksien riskiä

Vaikka kaikentyyppisten alkoholien on todettu lisäävän maksavaurioiden ja sairauksien riskiä, sandiegolaisen lääkekoulun tutkimuksissa on saatu lupaavia tutkimuksia siitä, että kohtuullisina määrinä nautittuna viini voisi jopa pienentää maksasairauksien riskiä,

6. Voi suojella syövältä

Osa väittää, että viini aiheuttaa syöpää, osa taas on sitä mieltä, että viini suojelee tältä sairaudelta. Tutkimukset ovat kuitenkin todenneet viinin suojelevan kolmelta eri syöpätyypiltä; rintasyövältä, paksusuolen syövältä ja eturauhassyövältä.

7. Parantaa muistia ja torjuu dementiaa

Kalifornian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan viini stimuloi aivojen aktiivisuutta, mikä puolestaan auttaa ehkäisemään dementiaa. Tämän lisäksi viinistä on todettu olevan hyötyä aivojen muistikapasiteetille sen sisältämän resveratroli-yhdisteen vuoksi.

Määrä kannattaa kuitenkin pitää yhdessä lasillisessa, sillä liika alkoholi taas rappeuttaa aivoja.

8. Hyväksi verisuonille ja sydämen terveydelle

Kööpenhaminalaisen tutkimuksen mukaan kohtuullisina määrinä nautittuna viini voi auttaa pienentämään aivoinfarktin riskiä. Lisäksi viinillä on todettu olevan positiivisia vaikutuksia verisuonille ja sydämen terveydelle.

Lähde: TheDailyMeal

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.