Vähäkalorinen juoma, joka vähentää turvotusta ja suojelee flunssalta – nautitko jo tätä terveyshittiä?

selleri sellerimehu
Sellerimehu on nyt kaikkien huulilla. Shutterstock

Trenditietoisten kuluttajien keskuudessa suosittu juoma tekee sinulle hyvää monellakin eri tapaa. Asiantuntija haluaa kuitenkin muistuttaa, että kyseessä ei ole ihmetuote. 

Sosiaalisessa mediassa on viime aikoina ylistetty uutta terveystrendiä; sellerimehua. Vaikka selleri ei ole ensimmäinen vihannes, jota saattaisi tulla mieleen nauttia mehuna, tätä juomaa kannattaa ehdottomasti kokeilla. Vähäkalorinen ja antioksidanttipitoinen juoma on nimittäin todellinen terveyspommi!

Seuraavat syyt saavat sinutkin kokeilemaan uutta hittijuomaa!

1. Vähentää turvotusta ja nesteyttää tehokkaasti

Sellerimehu saattaa tuoda helpotuksen niihin hetkiin, kun housun napit eivät mene kiinni ja olo tuntuu muutenkin tukalalta, ravitsemusterapeutti Amy Shapiro kertoo Women's Health -sivustolle. Asiantuntijan mukaan sellerillä on myös virtsaneritystä lisääviä vaikutuksia.

Samalla kun selleri auttaa vähentämään turvotusta, se myös nesteyttää kehoasi tehokkaasti. Selleri koostuu nimittäin 95-prosenttisesti vedestä.

2. Pullollaan antioksidantteja

Selleri on täynnä antioksidantteja ja tulehduksia hillitseviä ainesosia. Toisin sanoen sellerimehun juominen voi tehdä olosi paremmaksi ja auttaa sinua taistelussa syysflunssaa vastaan.

3. Hyvä magnesiumin lähde

Shapiron mukaan selleri, ja myös sellerimehu, on täynnä lihasten terveyden, ruoansulatuksen säätelyn, suoliston terveyden ja unen kannalta tärkeää magnesiumia.

– Se on myös täynnä nitraatteja, jotka auttavat laajentamaan verisuonia, parantamaan verenkiertoa ja vähentämään verenpainetta niiden henkilöiden kohdalla, jotka kärsivät näihin liittyvistä ongelmista.

4. Vähäkalorinen ja -sokerinen

Sata grammaa varsiselleriä sisältää vain noin 13 kilokaloria ja sokereita noin gramman verran. Tästä vihanneksesta valmistettu mehu on siis todella vähäkalorinen ja sokerinen verrattuna vaikkapa appelsiinimehuun. Vertailun vuoksi sata grammaa appelsiinia sisältää 46 kilokaloria ja 9 grammaa sokereita.

Onko sellerimehu niin hyvä juoma kuin väitetään?

Sellerimehu on suhteellisen helppo valmistaa. Lisää pesty selleri tehosekoittimen ja aja tasaiseksi massaksi. Kaada massa siivilään tai harsoon ja valuta mehu astiaan. Voit tarvittaessa lisätä joukkoon vettä, jos maku tuntuu liian karvaalta.

Sellerimehu tuntuu olevan nyt kaikkialla, mutta onko hehkutus vaivan arvoinen?

– Selleri on terveellistä ja hyväksi sinulle, mutta suositukseni on nauttia mieluummin kiinteää ruokaa, Shapiro toteaa ja lisää, että mehuissa suurin osa kasvisten sisältämistä kuiduista on hävinnyt.

– Suosittelen aina, että asiakkaat söisivät vihannekset kokonaisina niiden mehustamisen sijaan, koska kuitu on tärkeä ravintoaine painonpudotuksen, verensokerin ja kylläisyyden kannalta.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja