Haluaisitko olla fiksumpi, terveempi ja luovempi? Siinä tapauksessa, juo alkoholia!

Seuraavan kerran kun päätät korkata kuohuvapullon tai oluttölkin, voit perustella päätöstäsi terveyssyillä. Useat tutkimukset ovat nimittäin tulleet siihen tulokseen, että alkoholin juominen tekee hyvää niin keholle kuin mielelle.

Tämän niksin jälkeen alkoholin nauttiminen ei ainakaan jää kiinni siitä, ettet saisi oluttölkkiä auki. 

Vaikka perustelut kuulostaisivat paremmilta kuin hyviltä, muista, että alkoholia kannatta käyttää kohtuullisesti. 

Auttaa oppimaan uusia kieliä

Jos sinulla on vaikeuksia oppia uusia kieliä, ota olut. Viime vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan olut voi nimittäin auttaa sinua painamaan vieraan kielen kielioppia päähäsi entistä paremmalla menestyksellä.

Kirkastaa ajatuksia

Alkoholin nauttiminen auttaa tutkitusti aivojasi rentoutumaan, mikä puolestaan voi kirkastaa ajatuksiaksi. Alkoholi voi auttaa ihmisiä myös pääsemään irti ylianalysoinnista ja päättämään asioista helpommin. Seuraavan kerran kun päätöksenteko vaivaa, tiedät mitä tehdä! 

Parantaa muistia

Pienellä määrällä alkoholia saattaa olla vaikutusta myös muistiisi. Englantilaisen Exterin yliopiston tutkimuksen mukaan alkoholin nauttiminen opiskelun jälkeen auttoi tutkimukseen osallistuneita henkilöitä painamaan asioita paremmin mieleensä.

Tämä väite perustuu siihen, että alkoholin nauttiminen estää aivoja painamasta mieleen uusia asioita, jolloin ennen alkoholia opiskellut asiat painuvat tiukemmin mieleen.

Auttaa painonhallinnassa

Vaikka yleisesti ottaen alkoholi aiheuttaakin painonnousua, lasillisella viiniä voi olla aivan päinvastaisia vaikutuksia. Erään tutkimuksen mukaan yksi tai kaksi viinilasillista päivässä juovat naiset kärsivät muita vähemmän ylipainosta.

Tekee iloiseksi

Yli 5000:n henkilön espanjalaistutkimuksessa tultiin siihen tulokseen, että viikoittain kahdesta seitsemään annosta viiniä nauttineet kärsivät vähemmän todennäköisesti masennuksesta. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että yli seitsemän lasillisen jälkeen masennusriski puolestaan kasvaa.

Lievittää stressiä

Stressaavan päivän jälkeen ei kannata tuntea lainkaan syyllisyyttä viinilasillisesta tai oluttuopista. Kohtuullisen alkoholin käytön on nimittäin tutkitusti todettu lieventävän stressiä.

Saa sinut sosiaaliseksi

Kavereiden kanssa lasillisella käymisestä on hyötyä, sillä alkoholin nauttiminen lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja luottamusta ystävien välille. Sosiaaliset suhteet puolestaan parantavat tutkitusti ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Parantaa luovuutta

Jos luovuutesi takkuaa, vastaus saattaa löytyä alkoholista. Yhden tai kahden alkoholiannoksen on tutkittu lisäävän luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Chicagolaisen yliopiston tutkimuksessa alkoholia nauttineet henkilöt ratkaisivat palapelin selvin päin olleita nopeammin.

Pidentää ikää

Liialla alkoholin nauttimisella on monia terveydelle haitallisia sivuvaikutuksia, mutta kohtuullisella käytöllä vaikutukset voivat olla aivan päinvastaiset. Viime vuonna Journal of the American College of Cardiology -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan alkoholi voi nimittäin jopa pidentää elinikää ja pienentää sydänsairauksien riskiä.

Lähde: Entrepreneur

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja