Lihapata 20 minuutissa? Tällä supernopealla reseptillä onnistut!

lihapata liha
Shutterstock

Kun punaviinissä haudutetun lihapadan valmistaa nopeasti kypsyvästä ulkofileestä, ruoka on lautasellasi ennen kuin huomaatkaan. 

Punaviinissä haudutettu liha on niitä herkkuja, jotka lämmittävät sekä kehoa että mieltä kylmän talven keskellä. Vaikka moni mieltää tämän ruokalajin valmistamisen työlääksi, se on mahdollista valmistaa myös todella nopeasti pienellä oikaisulla.

Yhden hengen herkullinen lihapata syntyy helposti vain muutamasta raaka-aineesta ja pullon pohjalle jääneestä punaviinistä. Tätä kastiketta ei tarvitse haudutella pitkään, vaan se syntyy perunoiden kiehuessa.

Nautaa punaviinissä (1 annos)

1 rkl oliiviöljyä
200 g naudanlihaa pihvinä (ulkofileetä)
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
hyppysellinen kuivattua oreganoa
lasillinen punaviiniä
200 g tomaattimurskaa

Kuumenna öljy pannulla. Paista pihviä kuumalla pannulla molemmilta puolilta noin kahden minuutin ajan, kunnes pihvi on saanut kauniin värin. Siirrä pihvi lautaselle. Lisää pannuun hienonnettu sipuli, hienonnettu valkosipuli ja oregano. Kuullota noin viiden minuutin ajan.

Lisää viini ja tomaatit pannuun. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan, kunnes kastike on hieman paksuuntunut. Leikkaa pihvi sopivan kokoisiksi paloiksi. Lisää pihvi ja siitä irronnut lihasneste kastikkeen joukkoon. Anna kuumentua muutaman minuutin ajan. Tarjoile kastike pastan, riisin tai vaikkapa perunamuusin kera. 

Resepti: BBCFood

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!