Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pihvistä mehevä älyttömän helposti: Joko olet kokeillut "käänteistä paistotekniikkaa"?

Shutterstock
Julkaistu 14.01.2017 17:04

MTV LIFESTYLE

Niksejä täydellisen pihvin paistamiseen löytyy maailmasta varmasti yhtä monta kuin kokkejakin. Osa ammattilaisista suosittelee pihvin paistamista huoneenlämpöisenä tulikuumalla valurautapannulla, uskaliaimmat paistavat pihvinsä jopa jäisinä. Toiset sen sijaan vannovat sormitekniikan nimeen lihalämpömittarin käyttämisen sijaan.

Yksi asia kuitenkin yhdistää kaikkia ammattilais- sekä kotikokkeja: jokainen haluaa pihvistään hyvin maustetun sekä mahdollisimman mehevän. Lisäksi pihvin tulisi näyttää yhtä hyvältä kuin se maistuukin.

Täydellisen mehevä entrecôte-pihvi 

Miten sitten paistetaan ravintolatasoinen, täydellinen entrecôte-pihvi kotioloissa? Normaalisti pihviin paistetaan ensin pinnat pannulla, jonka jälkeen sen annetaan kypsyä uunissa loppuun.

Tällä ”käänteisellä paistotekniikalla” pihvistä tulee kuitenkin entistä mehevämpi, lupaa ruokasivusto Fine Dining Lovers.

Huomioithan, että tässä reseptissä voin käytössä ei säästellä, joten kalorikammoisten ei välttämättä kannata herkkua kokeilla.

1. Ripottele suolaa välikyljyksen eli entrecôten pintaan ja anna suolan imeytyä lihaan huoneenlämmössä puoli tuntia.
2. Laita 120-asteiseen uuniin noin tunniksi tai kunnes lihan sisälämpötila on noin 46 astetta.
3. Laita valurautapannu kuumenemaan. Lisää reilusti voita pannuun. Laita liha kuumalle pannulle ja anna sen kypsyä rauhassa, kunnes pinta on kauniin ruskea.
4. Käännä liha pannulla ja aloita voikylpy! Lisää pannulle voita, murskattu valkosipulinkynsi sekä timjaminoksa. Heittele voita lusikalla lihan päälle.
5. Ota pinnoiltaan kauniiksi ruskettunut liha pannulta esimerkiksi puisen leikkuulaudan päälle, lisää pinnalle vielä hieman voita ja pannulla olleet timjaminoksa sekä valkosipulinkynsi. Kääri liha folioon ja anna levätä rauhassa 10 minuuttia.
6. Leikkaa välikyljyksestä meheviä palasia. Katso videolta tarkemmat ohjeet pihvin paistamiseen! 

Lisää aiheesta:

Lihapata 20 minuutissa? Tällä supernopealla reseptillä onnistut!Julkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvinTäydellisen mehukkaan pihvin paisto-ohje – yllättävä kikka vie kielen mennessäänTämän jälkeen et enää osta kaupan valmisjauhelihaa!"Näin paistat täydellisen pihvin" – huippukokit paljastavat parhaat vinkkinsäTäydellisen mehevä pihvi älyttömän helposti: Oletko kokeillut ”käänteistä paistotekniikkaa”?
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä

  • 18.8.10:36
    Ruoka

    Valmislihiksessä täytettä alle ruokalusikallinen: "Voiko tätä muka kutsua lihapiirakaksi?"

  • 13.8.20:06
    Sairaudet ja taudit

    Atrian tilalla sikaruttoa – jo toinen tapaus tänä kesänä

  • 13.8.16:16
    Jauheliha

    Naudanlihan hinta noussut edelleen hurjasti