Kolmen ainesosan superhelppo ja kermainen kanakastike: Tämän sinäkin osaat taatusti tehdä

shutterstock_248166085
Shutterstock

Tämä superhelppo kastike on täydellinen lisuke broilerille, mutta sopii myös esimerkiksi possupihvien kanssa nautittavaksi.

The Kitchn-ruokasivusto vinkkaa simppelin, mutta sitäkin herkullisemman kastikkeen, joka on täydellinen esimerkiksi broilerifileille. Kastike valmistuu nopeasti ja vain muutamasta raaka-aineesta. 

Kastikkeen valmistamiseen tarvitset käytännössä vain kermaa, valkosipulia ja herkkusieniä. Paistamiseen käytetään oliiviöljyä ja maustamiseen suolaa ja pippuria. Helppoa ja hyvää!

Valkosipuli-kermakastike herkkusienillä

n. 200 g herkkusieniä
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliviiöljyä
5 dl kuohukermaa
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

1. Viipaloi sienet ja hienonna valkosipuli.

2. Kuumenna pannulla oliiviöljy keskilämmöllä. Lisää sienet ja anna paistua välillä käännellen noin 8 minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja kuullota minuutin ajan.

3. Lisää pannulle kerma ja keittele hiljalleen kokoon, kunnes kastike on paksuuntunut, noin 5-7 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi paistetun broilerin kanssa.

Lähde: The Kitchn

***

Testaa myös suosittua Lyonin kanaa:

Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka 2:08

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.