Kolmen ainesosan superhelppo ja kermainen kanakastike: Tämän sinäkin osaat taatusti tehdä

shutterstock_248166085
Shutterstock

Tämä superhelppo kastike on täydellinen lisuke broilerille, mutta sopii myös esimerkiksi possupihvien kanssa nautittavaksi.

The Kitchn-ruokasivusto vinkkaa simppelin, mutta sitäkin herkullisemman kastikkeen, joka on täydellinen esimerkiksi broilerifileille. Kastike valmistuu nopeasti ja vain muutamasta raaka-aineesta. 

Kastikkeen valmistamiseen tarvitset käytännössä vain kermaa, valkosipulia ja herkkusieniä. Paistamiseen käytetään oliiviöljyä ja maustamiseen suolaa ja pippuria. Helppoa ja hyvää!

Valkosipuli-kermakastike herkkusienillä

n. 200 g herkkusieniä
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliviiöljyä
5 dl kuohukermaa
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

1. Viipaloi sienet ja hienonna valkosipuli.

2. Kuumenna pannulla oliiviöljy keskilämmöllä. Lisää sienet ja anna paistua välillä käännellen noin 8 minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja kuullota minuutin ajan.

3. Lisää pannulle kerma ja keittele hiljalleen kokoon, kunnes kastike on paksuuntunut, noin 5-7 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi paistetun broilerin kanssa.

Lähde: The Kitchn

***

Testaa myös suosittua Lyonin kanaa:

2:08

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja