Tämä superhelppo kastike on täydellinen lisuke broilerille, mutta sopii myös esimerkiksi possupihvien kanssa nautittavaksi.
The Kitchn-ruokasivusto vinkkaa simppelin, mutta sitäkin herkullisemman kastikkeen, joka on täydellinen esimerkiksi broilerifileille. Kastike valmistuu nopeasti ja vain muutamasta raaka-aineesta.
Kastikkeen valmistamiseen tarvitset käytännössä vain kermaa, valkosipulia ja herkkusieniä. Paistamiseen käytetään oliiviöljyä ja maustamiseen suolaa ja pippuria. Helppoa ja hyvää!
Valkosipuli-kermakastike herkkusienillä
n. 200 g herkkusieniä
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliviiöljyä
5 dl kuohukermaa
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1. Viipaloi sienet ja hienonna valkosipuli.
2. Kuumenna pannulla oliiviöljy keskilämmöllä. Lisää sienet ja anna paistua välillä käännellen noin 8 minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja kuullota minuutin ajan.
3. Lisää pannulle kerma ja keittele hiljalleen kokoon, kunnes kastike on paksuuntunut, noin 5-7 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi paistetun broilerin kanssa.
Lähde: The Kitchn
***
Testaa myös suosittua Lyonin kanaa:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.