Mainos
Mainos

Broilerinfileet pöytään entistäkin nopeammin – helppo kikka takaa mehukkaan lopputuloksen

Helppo, mutta äärimmäisen herkullinen broileriruoka sopii erinomaisesti niin arkeen kuin viikonlopun herkutteluun.

Tämän reseptin salaisuus piilee maukkaassa kastikkeessa, joka maustetaan valkoviinillä, rosmariinilla ja Dijon-sinapilla. Maukkaiden raaka-aineiden vuoksi ruoka onkin omiaan viikonlopun herkutteluun myös silloin, kun aika tuntuu olevan kortilla. 

Vaikka ruoka valmistuu jo itsessään nopeasti, broilerifileisiin liittyvä kikka nopeuttaa valmistusta entisestään. 

– Leikkaan mielelläni broilerinfileet pitkittäin kahtia, koska tällä tavalla ne kypsyvät nopeammin ja tasaisemmin. Samalla vältyn kumimaiselta lopputulokselta, reseptin takana oleva Salt and Lavender -bloggari Natasha kertoo.

Kermainen broileri maistuu erinomaiselta esimerkiksi perunamuusin kanssa tarjoiltuna. 

Kermainen Dijon-rosmariini-broileri (4 annosta)

2 broilerin rintafilettä
jauhoa leivitykseen
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
3 tuoretta rosmariinin oksaa
1 ¼ dl valkoviiniä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl Dijon-sinappia
2,5 dl kermaa
suolaa ja pippuria

Kuumenna öljy ja voi laakealla pannulla miedolla lämmöllä. Leikkaa fileet pitkittäin halki niin, että saat neljä ohutta fileetä. Pyöritä fileet kevyesti jauhossa. Paista fileitä pannulla noin viiden minuutin ajan per puoli. Siirrä kypsät fileet sivuun.

Irrota rosmariinin lehdet oksista ja lisää pannulle. Anna rosmariinin paistua noin minuutin ajan. Lisää pannulle viini, valkosipuli ja sinappi. Sekoita, kunnes sinulla on tasainen kastike ja lisää lopuksi kerma ja broilerinfileet pannuun. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan, kunnes kastike on paksuuntunut ja fileet kypsyneet. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja