Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broilerinfileet pöytään entistäkin nopeammin – helppo kikka takaa mehukkaan lopputuloksen

Broilerinfileet hautuvat maukkaassa kastikkeessa.
Broilerinfileet hautuvat maukkaassa kastikkeessa. Shutterstock
Julkaistu 05.01.2019 14:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Helppo, mutta äärimmäisen herkullinen broileriruoka sopii erinomaisesti niin arkeen kuin viikonlopun herkutteluun.

Tämän reseptin salaisuus piilee maukkaassa kastikkeessa, joka maustetaan valkoviinillä, rosmariinilla ja Dijon-sinapilla. Maukkaiden raaka-aineiden vuoksi ruoka onkin omiaan viikonlopun herkutteluun myös silloin, kun aika tuntuu olevan kortilla. 

Vaikka ruoka valmistuu jo itsessään nopeasti, broilerifileisiin liittyvä kikka nopeuttaa valmistusta entisestään. 

– Leikkaan mielelläni broilerinfileet pitkittäin kahtia, koska tällä tavalla ne kypsyvät nopeammin ja tasaisemmin. Samalla vältyn kumimaiselta lopputulokselta, reseptin takana oleva Salt and Lavender -bloggari Natasha kertoo.

Kermainen broileri maistuu erinomaiselta esimerkiksi perunamuusin kanssa tarjoiltuna. 

Kermainen Dijon-rosmariini-broileri (4 annosta)

2 broilerin rintafilettä
jauhoa leivitykseen
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
3 tuoretta rosmariinin oksaa
1 ¼ dl valkoviiniä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl Dijon-sinappia
2,5 dl kermaa
suolaa ja pippuria

Kuumenna öljy ja voi laakealla pannulla miedolla lämmöllä. Leikkaa fileet pitkittäin halki niin, että saat neljä ohutta fileetä. Pyöritä fileet kevyesti jauhossa. Paista fileitä pannulla noin viiden minuutin ajan per puoli. Siirrä kypsät fileet sivuun.

Irrota rosmariinin lehdet oksista ja lisää pannulle. Anna rosmariinin paistua noin minuutin ajan. Lisää pannulle viini, valkosipuli ja sinappi. Sekoita, kunnes sinulla on tasainen kastike ja lisää lopuksi kerma ja broilerinfileet pannuun. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan, kunnes kastike on paksuuntunut ja fileet kypsyneet. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Lähteet: TheKitchn, Salt and Laveder -blogi   

***

7:58Kari Aihinen ja Matinkylän kana

Lisää aiheesta:

Ruokatoimittaja hehkuttaa älyttömän hyvää hunajakanaa – valmista puolessa tunnissa: "Halpaa ja helppoa valmistaa"Ravintolatasoista broileria puolessa tunnissa – tällä superherkullisella reseptillä onnistut: ”Huippuruoka!” Mahtava uunibroileri, joka sulaa suuhun – tämä helppo ruokalaji tekee arjesta juhlaa!Täydellinen kastike broilerista: Tästä 20 minuutin reseptistä ei makua puutu! Oletko jo kokeillut suosikkireseptiä? Tämä ruoka hurmaa maailmalla: "Yksinkertaisesti parasta, mitä voit valmistaa broilerista"Paahdettu kana perulaisittain korianterikastikkeen kera
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 11.11.16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • 10.11.14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • 3.11.13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste