Niksejä täydellisen pihvin paistamiseen löytyy maailmasta varmasti yhtä monta kuin kokkejakin. Osa ammattilaisista suosittelee pihvin paistamista huoneenlämpöisenä tulikuumalla valurautapannulla, uskaliaimmat paistavat pihvinsä jopa jäisinä. Toiset sen sijaan vannovat sormitekniikan nimeen lihalämpömittarin käyttämisen sijaan.
Yksi asia kuitenkin yhdistää kaikkia ammattilais- sekä kotikokkeja: jokainen haluaa pihvistään hyvin maustetun sekä mahdollisimman mehevän. Lisäksi pihvin tulisi näyttää yhtä hyvältä kuin se maistuukin.
Täydellisen mehevä entrecôte-pihvi
Miten sitten paistetaan ravintolatasoinen, täydellinen entrecôte-pihvi kotioloissa? Normaalisti pihviin paistetaan ensin pinnat pannulla, jonka jälkeen sen annetaan kypsyä uunissa loppuun.
Lue myös: Älä koskaan käytä oliiviöljyä pihvin paistamiseen – "se on niin typerää"
Tällä ”käänteisellä paistotekniikalla” pihvistä tulee kuitenkin entistä mehevämpi, lupaa ruokasivusto Fine Dining Lovers.
