Perunamuusi

Keitetyt perunat voit soseuttaa juuressurvimella tai esimerkiksi sähkövatkaimella, jolla saat tehtyä ilmavan soseen. Jotkut haluavat muusinsa pienten sattumien kera, toiset haluavat pyreemäisemmän koostumuksen. Kokeile, mistä pidät parhaiten!

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 20 g voita
  • 3 ½ dl maitoa
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • halutessasi hieman jauhettua muskottipähkinää

Valmistusohje

1. Keitä perunat ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Keitä palat pehmeiksi vedessä.

2. Muussaa perunat. Lisää voi, suola ja pippuri. Jos haluat, voit myös maustaa muusia ripauksella muskottia.

3. Lämmitä maito ja lisää perunoihin vähän kerrallaan samalla vatkaten. Kun muusi on saavuttanut haluamasi koostumuksen, se on valmista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!