Perunamuusi

Keitetyt perunat voit soseuttaa juuressurvimella tai esimerkiksi sähkövatkaimella, jolla saat tehtyä ilmavan soseen. Jotkut haluavat muusinsa pienten sattumien kera, toiset haluavat pyreemäisemmän koostumuksen. Kokeile, mistä pidät parhaiten!

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 20 g voita
  • 3 ½ dl maitoa
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • halutessasi hieman jauhettua muskottipähkinää

Valmistusohje

1. Keitä perunat ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Keitä palat pehmeiksi vedessä.

2. Muussaa perunat. Lisää voi, suola ja pippuri. Jos haluat, voit myös maustaa muusia ripauksella muskottia.

3. Lämmitä maito ja lisää perunoihin vähän kerrallaan samalla vatkaten. Kun muusi on saavuttanut haluamasi koostumuksen, se on valmista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja