Perunamuusi
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5675404/landscape16_9/515/290/9040b3442fef34766d9cb2c8c1f45a97/Dm/899681-461.jpg)
Keitetyt perunat voit soseuttaa juuressurvimella tai esimerkiksi sähkövatkaimella, jolla saat tehtyä ilmavan soseen. Jotkut haluavat muusinsa pienten sattumien kera, toiset haluavat pyreemäisemmän koostumuksen. Kokeile, mistä pidät parhaiten!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 20 g voita
- 3 ½ dl maitoa
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- halutessasi hieman jauhettua muskottipähkinää
Valmistusohje
1. Keitä perunat ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Keitä palat pehmeiksi vedessä.
2. Muussaa perunat. Lisää voi, suola ja pippuri. Jos haluat, voit myös maustaa muusia ripauksella muskottia.
3. Lämmitä maito ja lisää perunoihin vähän kerrallaan samalla vatkaten. Kun muusi on saavuttanut haluamasi koostumuksen, se on valmista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka