Joko testasit? Hans Välimäen täydellinen jauhelihaohje arkeen: "Aijaijai"

Erikoishaastattelussa Hans Välimäki: Mitä nyt kannattaisi kokata kotona? 6:40 Erikoishaastattelussa Hans Välimäki: Mitä nyt kannattaisi kokata kotona?

Mitä hyvää arkiruokaa kokata jauhelihasta? No tietenkin lihapullia! Nappaa tärpit täydellisten pyöryköiden tekemiseen sekä parhaat lihapullaohjeet.

Videolla: Hans Välimäki Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa.

Etsinnässä täydelliset lihapullat? Näillä kahdella ohjeella et ainakaan voi mennä vikaan.

Hans Välimäki ylistää lihapulliaan – nautitaan kastikkeen, pastan ja punaviinin kera: "Aijaijai"

Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki jakoi keväällä MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa omia arkiruokavinkkejään kotikokeille.

Välimäeltä itseltään kysellään monesti, syökö kokki myös kotioloissa pelkästään "tryffeleitä ja hanhenmaksaa". Keittiömestarin mukaan näin tapahtuu harvemmin ja 99-prosenttisesti Välimäenkin perheessä nautitaan tavallista kotiruokaa.

– Sitä mitä löytyy sieltä lähimmästä kaupasta.

– Ne ovat tällaiset italialaistyyppiset lihapullat. Kekkasin ne ehkä 10 vuotta sitten, Välimäki kertoi ohjelmassa kuvaillen samalla reseptin sisältöä.

– Siitä (ohjeesta) voi tehdä myös vaikka jauhelihapihvit. Sopii todella hyvin tomaattikastikkeen ja pastan kanssa. Siihen vielä pieni siivu punaviiniä, niin aijaijai, Välimäki vinkkasi vielä.

Nappaa Hans Välimäen lihapullaohje: Lihapullat tomaattikastikkeessa Hans Välimäen tapaan

Pehmeimmät lihapullat ikinä Outin salaisella raaka-aineella

Myös suositun Samasta padasta -kirjasarjan luoja, ruokatoimittaja Outi Tuomivaara (o.s. Väisänen) vinkkasi MTV:lle aiemmin keväällä mahtavan lihapullaohjeen. Outi lisää lihapulliin yhden raaka-aineen, ja niistä tulee pehmeimpiä ikinä.

–  Kyselin jokin aika sitten teidän lasten lempiruokia, ja ylläri, lihapullat olivat kärjessä heti makaronilaatikon jälkeen. Nämä timjamilihapullat ovat pehmeimmät ikinä, sillä taikinaan tulee ranskankermaa. Jos et ole vielä testannut tätä kikkaa, kannattaa! Mausteena on timjamia, joka muuten on lihapullien ykkösmauste, Outi kirjoitti huhtikuussa Samasta padasta -kirjan Instagram-sivuilla.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.