Leffaillan täydellinen herkkuruoka: Pekoni-valkosipulipasta syntyy vartissa!
Valkosipulinen pekonipasta on täydellinen herkku pimenevään syysiltaan, kun haluat vain maata viltin alla suosikkisarjaasi katsellen.
Kaukosäädin, lämmin viltti, tv-sarjan maraton ja lohturuokaa – syksyn paras rentoutusresepti on tässä! Pekoni-valkosipulipasta on kuin tehty tähän tarkoitukseen, eikä sen valmistamiseen kulu kuin kymmenen minuuttia.
Jos haluat muokata reseptistä hitusen terveellisemmän, kokeile pekonin vaihtamista trendiruoka kalkkunapekoniin.
Niin ja muistathan laittaa television täyteen valmiuteen! Et halua etsiä sopivaa televisiosarjaa tai elokuvaa, kun höyryävä lautanen on jo edessäsi.
Pekoni-valkosipulipasta
(yhdelle)
Noin 100 grammaa pastaa
3–4 sivua pekonia revittynä reippaiksi paloiksi
2 valkosipulinkynttä pieneksi pilkottuna
2 rkl voita
1,5 dl parmesan-juustoa
Tuoretta persiljaa silputtuna
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1. Keitä pasta valmistajan ohjeen mukaan runsaassa vedessä. Lisää reipas ripaus suolaa keitinveteen ennen pastan lisäämistä.
2. Paista pekoni pannulla reippaina paloina ja aseta se leivinpaperille, jotta enimmät rasvat valuvat sen päälle.
3. Laita paistinpannu uudestaan lämpenemään ja lisää siihen voita. Pyöritä voita ympäri, kunnes se on sulanut kunnolla ja kuohuu hieman.
4. Lisää raastettu valkosipuli ja paista sitä kevyesti, kunnes herkullinen valkosipulin tuoksu leviää keittiöösi.
5. Katkaise lämpö pannulta ja lisää valutettu pasta, parmesan ja persilja. Sekoita, kunnes juusto on sulanut herkullisesti ja valkosipuli ja persilja ovat sekoittuneet pastaan. Lisää lopuksi pekonipalat ja sekoita uudestaan. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan