Huikea kotiruoka, jota on kokeiltava: Superhelppo resepti yhdistää suosikkiruokalajit – tähän pizzan ja pastan yhdistelmään tulee himo!

pasta pepperoni
Pasta, joka maistuu pizzalle! Voiko parempaa olla? Shutterstock

Tekisikö mieli enemmän pizzaa vai pastaa? Nyt sinun ei tarvitse enää valita näiden kahden herkun väliltä, sillä voit nauttia molemmat samalla aterialla tämän herkullisen ruokalajin muodossa. 

Pizza-pastapannu yhdistää kaksi italialaista klassikkoherkkua, ja mikä parasta, tämä ruokalaij on erittäin helppo ja nopea valmistaa. Yhdessä pannussa valmistuva ruoka valmistuu reilussa puolessa tunnissa, jonka ansiosta se sopii erinomaisesti myös kiireisten arki-iltojen pelastajaksi. 

Italialaisia makuja sisältävä pannu vie sinut hetkessä makumatkalle Italiaan! 

Juustoinen pizza-pastapannu ( 6 annosta) 

2 tl oliiviöljyä
500 g jauhelihaa
100 g pepperonisiivuja
785 g tomaatti-pastakastiketta
2 rkl kuivattuja yrttejä (oreganoa, basilikaa, timjamia…)
500 g pennepastaa
3,5 dl raastettua mozzarellaa

Kuumenna uuni 230 asteeseen. Kuumenna oliiviöljy laakeassa pannussa. Ruskista jauheliha öljyssä. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää pannulle kaksi kolmasosaa pepperoneista ja anna paistua muutaman minuutin ajan.

Lisää pannulle pastakastike, yrtit ja sekoita. Lisää joukkoon pasta ja noin litran verran vettä. Anna kiehahtaa, pienennä lämpöä ja anna hautua 15–20 minuutta, kunnes pasta on kypsää ja suurin osa nesteestä haihtunut.

Nosta pannu levyltä, ripottele pinnalle juustoraaste ja jäljelle jääneet pepperonisiivut. Mausta mustapippurilla ja paista uunissa ilman kantta 8–10 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut.

Kokeile myös:

Kari Aihinen ja Matinkylän kana 7:58

Resepti: NewIdeaFood

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.