Lohturuokien ykkönen: Täydellinen valkosipulipasta syntyy vartissa!

shutterstock_227372428
Valkosipulipasta parmesanilla on lohturuokien ykkönen. Shutterstock

Valkosipulipasta parmesanilla on lohturuokien ykkönen ja sopii viikonlopun herkutteluun täydellisesti. 

Valkosipulia, pastaa ja parmesania – voiko parempaa olla? Tämä ateria on oivallinen niihin hetkiin, kun saavut kotiin nälkäisenä ja ruoan on oltava valmista mahdollisimman nopeasti. 

Valkosipulipasta on lohturuokien ykkönen: 

(4 annosta)

Noin 400 grammaa pastaa
3 valkosipulinkynttä pieneksi pilkottuna tai murskattuna
2 rkl voita
1 dl tuoretta parmesania raastettuna tai lastuina
2 rkl tuoretta persiljaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan 


1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan 
2. Kuumenna paistinpannu ja laita voi sulamaan. Paista voita lastan avulla kunnes se vaahtoaa hieman, noin minuutti on sopiva paistoaika. 
3. Lisää pilkottu tai murskattu valkosipuli ja paista niin, että saat hieman väriä, mutta varo paahtamasta liikaa. 
4. Sammuta hella ja laita keitetty pasta, parmesan ja persilja valkosipulien päälle. Kääntele lastalla kunnes juusto on sulanut kunnolla. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja lisää parmesania, jos se sopii makuusi ja tarjoile välittömästi. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja