Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelle

Rameletti yhdistää omeletin ja paistetut ramen-nuudelit.
Rameletti yhdistää omeletin ja paistetut ramen-nuudelit.Shutterstock, Instagram
Julkaistu 11.10.2021 20:27

Emmi Niiniaho

Ruokaisa rameletti sopii niin päivälliseksi kuin tuhdiksi aamiaiseksikin.

Mitä saadaan, kun yhdistetään pussillinen ramen-nuudeleita sekä omeletti? No rameletti tietenkin!

The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Amelia Rampe kirjoittaa, että annos syntyi tarpeesta valmistaa perheelleen pikaisesti päivällinen aineksina vain ruokakomeron aarteet.

– Ja arvatkaa mitä? Tämä oli hitti! Rampe hehkuttaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Alkuperäisessä reseptissä hyödynnetään Spam-säilykettä, joka on sian- ja naudanlihasäilykettä. Vastaava tuote olisi Suomessa tuiki tuttu nötkötti, mutta reseptissä voi myös käyttää esimerkiksi mitä tahansa kinkkua.

Rapea rameletti

(2 annosta)

noin 85 g kuivaa ramen-nuudelia (ja maustepussi)
2 rkl paahdettua seesamiöljyä
4 keskikokoista vihersipulia
2 isoa valkosipulin kynttä
noin 170 g kinkkua
3 suurta kananmunaa
noin 5 dl baby-pinaattia
1/4 tl hondashi-kastiketta tai kanalientä
1/4 tl suolaa
3 rkl kasviöljyä

1. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Kippaa nuudelit kulhoon ja ripottele kaksi ruokalusikallista seesamiöljyä nuudelien sekaan.

2. Pilko vihersipulit ohuiksi renkaiksi, pidä valkoiset osat ja vihreä varsi erillään. Viipaloi valkosipulin kynnet ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi. 

3. Sekoita erillisessä kulhossa kananmunat, kanaliemi, suola ja ruokalusikallinen seesamiöljyä ja sekoita kunnolla. Mittaa kolmanteen kulhoon pinaatin lehdet.

4. Kuumenna ruokalusikallinen kasviöljyä keskikokoisessa paistinpannussa. Lisää kinkku pannulle ja ruskista, kunnes palaset hieman rapeutuvat reunoista, noin kolmen minuutin ajan. Siirrä kinkku reikäkauhan avulla pannulta pinaatin lehtien joukkoon ja sekoita.

5. Laske pannun lämpöä keskilämmölle. Lisää pannuun vihersipulin valkoiset osat sekä valkosipulit. Kuullota noin parin minuutin ajan. Siirrä sipulit sitten reikäkauhan avulla pinaatin ja kinkun kanssa samaan kulhoon. Lisää kulhoon vielä kypsät nuudelit ja sekoita kaikki hyvin keskenään.

6. Lisää viimeiset kaksi ruokalusikallista kasviöljyä paistinpannulle ja lisää lämpöä hieman. Kun öljy on kuumentunut, ripottele pannulle nuudelin maustepussin sisältö sekä nuudelisekoitus ja levitä tasaisesti pannun pintaan. Anna paistua sen enempää sekoittelematta noin 2–3 minuuttia, kunnes pohja alkaa ruskistua.

7. Kaada nuudeleiden päälle kananmunaseos ja kallistele pannua, jotta se jakautuu tasaisesti. Laita kansi pannun päälle ja laske lämpöä. Kypsennä, kunnes munaseos on jähmettynyt ja lähes kypsä, noin kolmen minuutin ajan.

8. Liuta rameletti suurelle lautaselle. Laita paistinpannu sitten varovasti lautasen päälle ja käännä kummatkin yhdellä nopealla liikkeellä ympäri, jota saat paistettua myös toisen puolen rameletista. Jatka kypsentämistä ilman kantta vielä parin minuutin ajan.

9. Kippaa valmis rameletti lautaselle ja ripottele päälle vihersipulin silputtu varsi. 

Lähde: The Kitchn

Katso myös: Tätä kananmunien kuorimiseen liittyvää kikkaa et ehkä tiennyt:

3:26Onko tämä paras tapa kuoria keitetyt kananmunat? Testasimme TikTok-kikan

Lisää aiheesta:

Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!Syntisen juustoinen pastavuoka ratkaisee arkiruokaongelmasi – tästä riittää useammalle päivälle!Helppo broileriruoka! Kermainen kana valmistuu yhden pannun taktiikalla Jamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"Vegaaninen maqluba-riisipaistos – arabialainen näyttävä juhlaruokaArancini eli helpot riisipyörykät
RuokaAasialainen ruokaPastat ja nuudelitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • Eilen09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 13.9.17:36
    Leivonta

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat

  • 12.9.10:58
    EM-koripallo

    Näin Susijengi syö – podcast: Paljastus salaatista kieltäytyjistä

  • 12.9.07:45
    Leipä

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta