Vartissa valmista! Pastan keitinvesi muuttaa muutaman ainesosan pikapastan herkulliseksi ateriaksi – tätä vinkkiä on pakko kokeilla!
Muutamasta ainesosasta ja pastan keitinvedestä syntyy herkullinen ateria, joka pelastaa sinut silloin, kun jääkaappi tuntuu ammottavan tyhjyyttään.
Katso videolta keittiömestari Pekka Terävän nerokas pastavinkki.
Kaappisi perukoilta löytyy taatusti purkki aurinkokuivattuja tomaatteja. Entä löytyykö jääkaapistasi mahdollisesti pala vuohenjuustoa tai muuta pehmeää juustoa? Jos vastasit molempiin kohtiin kyllä, onneksi olkoon! Sinulla on nimittäin edessäsi maukkaan ja nopeasti valmistuvan pasta-aterian ainesosat.
Tämä rakenteeltaa kermainen ja kaikkia aisteja tyydyttävä annos valmistuu todella nopeasti, jopa vartissa. Voit halutessasi lisätä pastan joukkoon kanaa, pekonia, pinaattia tai muita kaapistasi löytyviä ainesosia.
Kermainen pasta aurinkokuivatuista tomaateista (4–6 annosta)
450 g kuivaa fettuccine-pastaa
2,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja ohueksi viipaloituna
2 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta timjamia
¼ tl kuivattuja chililastuja
n. 100 g pehmeää vuohenjuustoa
suolaa, pippuria
Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa, lisää veteen reilusti suolaa ja keitä pastaa noin kolme minuuttia vähemmän, kuin pakkauksen ohjeessa neuvotaan. Lisää kattilaan aurinkokuivatut tomaatit ja jatka keittämistä noin kolmen minuutin ajan, kunnes pasta on kypsää. Ota talteen reilu desilitran verran pastan keitinvettä. Valuta pasta ja tomaatit.
Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää pannulla hienonnettu valkosipuli, timjami ja chililastut. Anna kuullottua noin puolen minuutin ajan. Siirrä pois kuumalta levyltä. Lisää pannulle pastan keitinvesi ja vuohenjuusto. Sekoita, kunnes seos on muuttunut tasaisesi kastikkeeksi. Lisää pannulle valutettu pasta ja tomaatit. Sekoita kastike pastan joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lähde: TheKitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan