Terveellisempi vaihtoehto pekonille? Ulkomailla hehkutettu hittituote rantautuu myös Suomeen
Kalkkunapekoni on ulkomailla jo tuttu hittituote, joka on rantautumassa hiljalleen myös Suomeen, mutta onko tuote tosiaan niin hyvä kuin kiitellään?
Pekoni on hyvää, mutta sitä ei kannata napsia joka päivä, mikäli mielii pitää terveydestään huolta – vai voiko?
Kalkkunapekonista on tullut hitti rapakon takana ja nyt tuote rantautuu hiljalleen myös Suomeen. Kun pekonissa on rasvaa noin 30 prosenttia, kalkkunapekonissa sitä on vain neljä prosenttia, minkä lisäksi se sisältää kolmanneksen enemmän proteiinia, eli noin 18 grammaa sataa grammaa kohden.
Possupekonin ravintosisältö:
- Energia: 1320 kJ / 320 kcal
- Rasva: 30 g
- josta tyydyttynyttä rasvaa 12 g
- Hiilihydraatit: 0.3 g
- josta sokereita 0.3 g
- Proteiini: 12 g
- Suola: 2,2 g
Kalkkunapekonin ravintosisältö:
- Energiaa 117 kcal / 491 kJ
- Proteiinia 18 g
- Hiilihydraatteja 1,1 g
- Rasvaa 4,5 g
- Suolaa 3,3 %
Tiedot Suomessa myytävistä esimerkkituotteista.
Onko se kuitenkaan oikeasti terveellisempää kuin possupekoni? Ravitsemusasiantuntija Laura Jeffers kirjoittaa Health Essentials -sivustolla, ettei ajatukseen pidä tuudittautua.
– Tämä korvike sisältää kuitenkin paljon tyydyttynyttä rasvaa ja suolaa, eikä se anna katetta niille terveysuskomuksille, joita kalkkunapekoniin on liitetty, Jeffers kirjoittaa.
– Jos ajattelet sen olevan terveellinen vaihtoehto, syöt helposti enemmän kuin sinun pitäisi. Kehotan kaikkia asiakkaitani rajoittamaan pekonituotteiden syömisen yhteen annokseen viikossa ja tähän kuuluu myös kalkkunapekoni.
Kalkkunapekoni valmistetaan kalkkunanlihasta ja käsitellään mm. savustamalla muistuttamaan pekonia.
Lähteet: Health Essentials, HK, Pouttu
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan