Huikea kotiruoka, jota on kokeiltava: Pizzan ja pastan nerokas ja herkullinen yhdistelmä
Pidätkö enemmän pizzasta vai pastasta? Nyt sinun ei tarvitse enää valita näiden kahden herkun väliltä, sillä voit nauttia molemmat samalla aterialla, pizza-pastalaatikon muodossa.
Jos kaipaatuusia ideoita helppoihin ja herkullisiin arkiruokiin, tätä herkkua kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Pizza-pastalaatikko yhdistelee kaksi italialaista klassikkoherkkua, ja mikä parasta, aterian valmistaminen on helppoa.
Pizza-pastalaatikko
350 g spagettia
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt makkaraa (n. 400g)
(mausteita, kuten oreganoa, timjamia, basilikaa tai pizzamaustetta)
n. 200 g herkkusieniä viipaloituna
Iso purkillinen valmista pizza-/tomaattikastiketta
100 g pepperoni- tai salamiviipaleita
200 g pizzajuustoa raasteena
0,5 dl raastettua parmesanjuustoa
1. Esilämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele öljyllä tai voilla pyöreä, halkaisijaltaan noin 35cm leveä uunivuoka.
2. Kypsennä spagetti kattilassa lähes kypsäksi ja laita sivuun odottamaan.
3. Kuumenna öljy isolla pannulla. Kypsennä makkaraviipaleita pannulla 5-7 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes ne ovat kypsyneet. Voit halutessasi maustaa makkaroita italialaisittain tai esimerkiksi pizzamausteella. Nostele makkaraviipaleet pois pannulta ja kypsennä makkaran rasvassa sieniä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
4. Laita lähes kypsäksi keitetty spagetti uunivuoan pohjalle. Lisää päälle makkarat, pastakastike, pepperoniviipaleet, sienet ja juusto.
5. Paista pizza-pastapaistosta uunissa noin 15-20 minuuttia. Nauti!
Kokeile myös:
Resepti: Bettycrocker.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan