Huikea kotiruoka, jota on kokeiltava: Pizzan ja pastan nerokas ja herkullinen yhdistelmä

Pizza-pastalaatikko
Shutterstock

Pidätkö enemmän pizzasta vai pastasta? Nyt sinun ei tarvitse enää valita näiden kahden herkun väliltä, sillä voit nauttia molemmat samalla aterialla, pizza-pastalaatikon muodossa.

Jos kaipaatuusia ideoita helppoihin ja herkullisiin arkiruokiin, tätä herkkua kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Pizza-pastalaatikko yhdistelee kaksi italialaista klassikkoherkkua, ja mikä parasta, aterian valmistaminen on helppoa.

Pizza-pastalaatikko

350 g spagettia
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt makkaraa (n. 400g)
(mausteita, kuten oreganoa, timjamia, basilikaa tai pizzamaustetta)
n. 200 g herkkusieniä viipaloituna
Iso purkillinen valmista pizza-/tomaattikastiketta
100 g pepperoni- tai salamiviipaleita
200 g pizzajuustoa raasteena
0,5 dl raastettua parmesanjuustoa

1. Esilämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele öljyllä tai voilla pyöreä, halkaisijaltaan noin 35cm leveä uunivuoka.

2. Kypsennä spagetti kattilassa lähes kypsäksi ja laita sivuun odottamaan.

3. Kuumenna öljy isolla pannulla. Kypsennä makkaraviipaleita pannulla 5-7 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes ne ovat kypsyneet. Voit halutessasi maustaa makkaroita italialaisittain tai esimerkiksi pizzamausteella. Nostele makkaraviipaleet pois pannulta ja kypsennä makkaran rasvassa sieniä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.

4. Laita lähes kypsäksi keitetty spagetti uunivuoan pohjalle. Lisää päälle makkarat, pastakastike, pepperoniviipaleet, sienet ja juusto.

5. Paista pizza-pastapaistosta uunissa noin 15-20 minuuttia. Nauti!

Kokeile myös:

Valkosipuli-kinkkupasta 3:16

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.