Ruoanlaitto ei ole vaikeaa ja stressaavaa, kunhan tietää mitä tekee. Jotta arkiset kokkailusi sujuisivat kuin vettä vain, kannattaa seuraaviin ruoanlaittotapoihin kiinnittää huomiota.
Seuraavat virheet välttämällä ruokasi valmistuu keittiössä turvallisesti ilman ikiäviä palovammoja ja vatsanväänteitä.
Virhe 1: Käytät veistä väärin
Niin vihannesten kuin lihankin leikkaaminen edellyttää tarkkaa ja huolellista veitsen käyttöä.
Ensimmäinen askel turvalliseen veitsen käyttöön on valita työskentelyyn mahdollisimman terävä veitsi. Terävä veitsi pureutuu leikattavaan pintaan tylsää paremmin, ja estää näin ollen terää päätymästä sormillesi.
Suojellaksesi sormenpäitäsi terävältä veitseltä, ruoanlaittajan kannattaa kääntää vapaana olevan käden sormet kämmenen alle niin, että sormet muodostavat kupin.