Broileri on suosittu raaka-aine, josta voidaan valmistaa mitä erilaisimpia ruokia aina nopeista arkiruoista viikonlopun juhlaillallisiin. Broileria valmistettaessa kannattaa kuitenkin muistaa, että väärä käsittelytapa voi pilata hyvän raaka-aineen hetkessä.
Broilerin käsittely vaatii erityistä huolellisuutta mahdollisen salmonella- ja kampylobakteeririskin takia, ja tästä syystä raakaa broileria tuleekin säilyttää ja käsitellä aina erillään muista elintarvikkeista.
Vaikka riskit ovat useimpien tiedossa, tästä huolimatta moni saattaa sortua seuraaviin sudenkuoppiin, jotka saattavat pilata hyvän ateriasi.
Virhe 1: Jätät lihan seisomaan huoneenlämpöön
Monissa resepteissä suositellaan, että liha tulisi nostaa pöydälle lämpiämään ennen käyttöä, mutta tässäkin asiassa liika on liikaa.


