The Kitchn -ruokasivustolla listataan keittiövälineitä, joiden kuntoon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Risat tai nuhjuuntuneet välineet kannattaa vaihtaa uusiin.
Videolla: Missä järjestyksessä keittiövälineiden kuuluu olla laatikossa?
Hyvät työvälineet ovat avain onnistuneeseen kotikokkailuun. Omista keittiövälineistä kannattaa siis pitää hyvää huolta. Tietyt välineet saattavat kuitenkin ajan saatossa ja käytössä mennä niin huonoon kuntoon, että niitä ei kannattaisi enää käyttää. Ruokasivusto The Kitchn listasi keittiövälineitä, jotka kannattaisi pistää heti vaihtoon.
Tylsät veitset, raastimet ja kuorimavälineet
Liian tylsät veitset tekevät pilkkomisesta vaikeaa ja pahimmillaan jopa vaarallista. On todennäköisempää, että satutat itsesi liian tylsällä kuin liian terävällä veitsellä. Veitsiä voi toki aina teroittaa! Poisheittäminen ei tietenkään kannata, jos teroittaminen on mahdollista. Varmista kuitenkin, että teroitat veitsen oikein, jotta siitä tulee varmasti terävämpi. Raastimia ja kuorimavälineitä ei sen sijaan useinkaan pysty teroittamaan tai niiden osia vaihtamaan. Jos ne tylsistyvät, hanki uudet.
Pannut, joista on lähtenyt pinnoitetta
Jos paistinpannun pinta on selvästi kuoriutunut, ei kannata ottaa ylimääräisiä riskejä
– Risat pannut voivat olla terveysriski! Kukaan ei halua pannunpalasia munakkaaseensa, tai vaihtoehtoisesti syödä pannusta irtoavia myrkkyjä, The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja muistuttaa.