Suomalainen Michelin-tähtikokki vinkkaa perunaakin paremman, edullisen ruoan: "En ole tavannut yhtään henkilöä, joka ei olisi tykännyt siitä"

6:25 Perunakin voi olla luksusruokaa – keittiömestari Filip Langhoff kertoo, mitä juureksia kannattaisi nyt ostaa kaupasta

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa keskusteltiin maanantaina suomalaisista juureksista sekä "luksusperunoista". Michelin-tähtiäkin saavuttanut keittiömestari Filip Langhoff antoi ohjelmassa juuresvinkkejä ja nimesi omat juuressuosikkinsa.

Keittiömestari ja Michelin-tähtikokki Filip Langhoff kertoi maanantain Viiden jälkeen -ohjelmassa erilaisten juuresannosten olevan nykypäivänä kohtuullisen suosittuja myös ravintoloissa. Tätä on edesauttanut kokin mukaan muun muassa vege- ja vegaaniruoan buumi. Langhoff itse kertoi rakastavansa laajasti eri juureksia.

– Yksi lemppareistani on kotimainen punajuuri, ja sitten vähän erikoisemmat kuten maa-artisokka ja juuripersilja. Mustajuuri on myös yksi. Käytän aina, kun niitä saa. 

Langhoff nostaa esimerkeistään parrasvaloon erityisesti maa-artisokan. Sitä soisi käytettävän keittiömestarin mukaan enemmänkin. Kokki tarjoaisi sitä itse sellaiselle ravintola-asiakkaalle, joka ei liiemmin koe pitävänsä juureksista.

– Yksi sellainen, mitä ei ei ole tarpeeksi käytetty on maa-artisokka. Maa-artisokka toimii vähän samalla tavalla kuin peruna ja sitä voi käyttää melkein kaikissa paikoissa, missä perunaakin käyttäisi. Friteerattu maa-artisokka esimerkiksi – en ole tavannut yhtään henkilöä, joka ei olis tykännyt siitä. Jos keittää ja friteeraa ne rapeaksi ja sitten  syö jonkun kiva mustavalkosipulimajoneesin tai vastaavan kanssa. Se toimii aina, Langhoff vinkkaa.

Friteerattuja maa-artisokkia on hehkuttanut myös muun muassa keittiömestari Sasu Laukkonen. Kurkkaa Sasun resepti täältä: Uppopaistetut maa-artisokat sitruunaisella dipillä


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja