Pakkohan tätä on kokeilla! Helin nerokas tapa tehdä "pikasushia" ihastuttaa: "Valmistuu nopeasti eikä tarvitse näpertää"

Viraalihitiksi noussut tortillakikka onnistuu myös sushista! Heli näyttää videolla, miten 0:30 Viraalihitiksi noussut tortillakikka onnistuu myös sushista! Heli näyttää videolla, miten

Videopalvelu TikTokissa on jo jonkin aikaa villinnyt kätevä tortillaniksi. Nyt Beachhousekitchen -blogia pitävä Heli keksi soveltaa ideaa myös sushiin.

Joko sinä olet törmännyt uusimpaan tortillavillitykseen? MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivustolla kerrottiin tammikuussa uudesta maailmanlaajuisesta TikTok-hitistä. Koko alkuvuoden videopalvelussa ovat villinneet videot, joissa tortilloista taitellaan käteviä lounaswrappeja. 

Kätevä tortillaniksi sai myös suomalaisen Heli-Hannele Pehkosen inspiroitumaan. Suosittua Beachhousekitchen-blogia pitävä Heli sai idean kokeilla niksiä myös sushiin. 

– Ideahan tuli juuri niistä TikTokin tortillawrapeista, jotka taitellaan noin ja paistetaan pannulla. Näitä tosin ei paisteta, vaan ovat sellaisenaan syömisvalmiita, Heli kertoo MTV:lle.

Taittele sushi wrapeiksi ja dippaa soijassa!

Sushiin käytettävät norileväarkit taitellaan siis tortillojen tapaan ja täytetään sushista tutuilla aineksilla.

– Täytettä ei kannata liikaa laittaa ja noiden makiarkkien ulkoreunat kannattaa taputella kostuteuin sormin, jotta ne saa pysymään kiinni. Riisin päälle voi sushin tapaan lisätä wasabia ennen taittelua ja dipata koko komeus soijassa.

Heli täytti omat sushiwrappinsa kurkkusiivuilla, riisillä, avokadolla ja pintapaahdetulla kylmäsavulohella. Täytteitä voi kuitenkin vaihdella oman jääkaappinsa sisällön mukaisesti.

– Tein koko pakkauksen eli viisi noriarkkia, ja syötiin heti kaikki – todella herkullisia! Varmasti tehdään näitä jollekin retkelle mukaan, kun ovat helppoja syödä. Näissä ei haittaa vaikka wrapit lepäävät hetken, ne on silloin helpompi ja miellyttävämpi syöd, kun nori on pehmennyt ja itse wrap pysyy hyvin kiinni. Heli sanoo.

– Valmistuu nopeasti eikä tarvitse näpertää, Heli summaa Instagram-tilillään

Katso videolta yltä, miten Helin pikasushit valmistuvat!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.