Retiisikasvimaa à la Bella Table
![Copyright: Bella Table. BellaTable1](https://im.mtvuutiset.fi/image/8939784/landscape16_9/1433/806/3265d75ee6cad876947b2001fa81f928/qL/bellatable1.jpg)
Tältä näyttää Bella Tablen retiisikasvimaa.
Bella Table
Julkaistu
Vuoden ruokavaikuttaja 2024 Bella Table eli Kia Arpia ja Petra Wettenranta valmistivat Huomenta Suomessa sunnuntaina 19.5.2024 retiisikasvimaan. Nappaa ohje tästä!
- Annosmäärä: 4
Ainekset
- 1 nippu naattiretiisejä
- 100 g tuorejuustoa
- 100 g ranskankermaa
- ½ ruukku ruohosipulia
- 1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl voita
- n. 50 g saaristoleipää (4 ohutta viipaletta)
Valmistusohje
- Pese retiisit.
- Laita kulhoon kylmää vettä, jäitä ja retiisit. Anna seistä jäävedessä tarjoiluun asti. Näin retiisit napakoituvat. Nosta retiisit juuri ennen kasausta keittiöpyyhkeen päälle ja taputtele kuivaksi.
- Leikkaa saaristolaisleipä ohuiksi viipaleiksi, hienonna veitsellä mahdollisimman pieneksi muruksi. Voit hienontaa leivän myös monitoimikoneessa.
- Lisää pannulle voi ja ruskista. Kaada leivänmurut joukkoon ja paista keskilämmöllä n. 5 min. Anna jäähtyä.
- Hienonna yrtit, lisää tuorejuuston, ranskankerman ja suolan kanssa monitoimikoneeseen ja sekoita. Voit vatkata tahnan myös sähkövatkaimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Levitä tuorejuustoseos laakealle vadille tai kulhoon n. 3 cm paksuiseksi kerrokseksi. Paina retiisit tahnaan niin, että puolet jäävät näkyviin.
- Ripottele jäähtynyt leipämuru pinnalle. Voit ripotella halutessasi pinnalle myös hieman sormisuolaa taittamaan leivän makeutta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka