Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Retiisikasvimaa à la Bella Table

Tältä näyttää Bella Tablen retiisikasvimaa.
Tältä näyttää Bella Tablen retiisikasvimaa.Bella Table
Julkaistu 19.05.2024 09:30

MTV LIFESTYLE

Vuoden ruokavaikuttaja 2024 Bella Table eli Kia Arpia ja Petra Wettenranta valmistivat Huomenta Suomessa sunnuntaina 19.5.2024 retiisikasvimaan. Nappaa ohje tästä!

  • Annosmäärä: 4
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 nippu naattiretiisejä
  • 100 g tuorejuustoa
  • 100 g ranskankermaa
  • ½ ruukku ruohosipulia
  • 1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • n. 50 g saaristoleipää (4 ohutta viipaletta)

Valmistusohje

  1. Pese retiisit.
  2. Laita kulhoon kylmää vettä, jäitä ja retiisit. Anna seistä jäävedessä tarjoiluun asti. Näin retiisit napakoituvat. Nosta retiisit juuri ennen kasausta keittiöpyyhkeen päälle ja taputtele kuivaksi.
  3. Leikkaa saaristolaisleipä ohuiksi viipaleiksi, hienonna veitsellä mahdollisimman pieneksi muruksi. Voit hienontaa leivän myös monitoimikoneessa. 
  4. Lisää pannulle voi ja ruskista. Kaada leivänmurut joukkoon ja paista keskilämmöllä n. 5 min. Anna jäähtyä.
  5. Hienonna yrtit, lisää tuorejuuston, ranskankerman ja suolan kanssa monitoimikoneeseen ja sekoita. Voit vatkata tahnan myös sähkövatkaimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Levitä tuorejuustoseos laakealle vadille tai kulhoon n. 3 cm paksuiseksi kerrokseksi. Paina retiisit tahnaan niin, että puolet jäävät näkyviin. 
  7. Ripottele jäähtynyt leipämuru pinnalle. Voit ripotella halutessasi pinnalle myös hieman sormisuolaa taittamaan leivän makeutta.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen reseptiMarinoidut munakoisot – Teresa Välimäen helppo suosikkireseptiSalmorejo-dippikipotPuuro vuohenjuustolla ja aurinkokuivatuilla tomaateillaKasvispannukakkuFleur de courgette
Nopeat ja helpotKeväänjuhlatValmistujaisetKasvisruokavalioAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Nopeat ja helpot
  • ke09:44
    Alkupala

    Hokkaidokurpitsaa ja serranokinkkua

  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 24.8.08:01
    Uuniomenat

    Uuniomenatrifle

  • 24.8.08:00
    Äyriäispiirakka

    Skagenpiirakka

  • 22.8.09:25
    Browniet

    Ranskanpastilli-brownie