Retiisikasvimaa à la Bella Table
Julkaistu
Vuoden ruokavaikuttaja 2024 Bella Table eli Kia Arpia ja Petra Wettenranta valmistivat Huomenta Suomessa sunnuntaina 19.5.2024 retiisikasvimaan. Nappaa ohje tästä!
- Annosmäärä: 4
Ainekset
- 1 nippu naattiretiisejä
- 100 g tuorejuustoa
- 100 g ranskankermaa
- ½ ruukku ruohosipulia
- 1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl voita
- n. 50 g saaristoleipää (4 ohutta viipaletta)
Valmistusohje
- Pese retiisit.
- Laita kulhoon kylmää vettä, jäitä ja retiisit. Anna seistä jäävedessä tarjoiluun asti. Näin retiisit napakoituvat. Nosta retiisit juuri ennen kasausta keittiöpyyhkeen päälle ja taputtele kuivaksi.
- Leikkaa saaristolaisleipä ohuiksi viipaleiksi, hienonna veitsellä mahdollisimman pieneksi muruksi. Voit hienontaa leivän myös monitoimikoneessa.
- Lisää pannulle voi ja ruskista. Kaada leivänmurut joukkoon ja paista keskilämmöllä n. 5 min. Anna jäähtyä.
- Hienonna yrtit, lisää tuorejuuston, ranskankerman ja suolan kanssa monitoimikoneeseen ja sekoita. Voit vatkata tahnan myös sähkövatkaimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Levitä tuorejuustoseos laakealle vadille tai kulhoon n. 3 cm paksuiseksi kerrokseksi. Paina retiisit tahnaan niin, että puolet jäävät näkyviin.
- Ripottele jäähtynyt leipämuru pinnalle. Voit ripotella halutessasi pinnalle myös hieman sormisuolaa taittamaan leivän makeutta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pippa Laukan rautainen lounassalaatti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin raparperipaistos
-
Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Sitruunainen mansikka-kookosbrita
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku
-
Antti Vahteran mozzarellaa ja avokadoa jogurttikastikkeessa