The Kitchn -ruokasivustolla vinkataan näppärä ja edullinen kikka kasvisten maun ja rakenteen parantamiseen.
The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Rachel Perlmutter jakaa kotikokeille vinkit kasvisten "elvyttämiseen".
– Mikään ei ärsytä minua enemmän kuin vihanneslaatikossa kuihtuvat surulliset ja pehmenneet kasvikset. Tuon kotiin kauniita retiisejä, kaikki näyttää olevan kunnossa, ja sitten yhtäkkiä ne käpristyvät kasaan.
Lue myös: Pitääkö kurkkua kuoria vai ei? 5 faktaa suomalaisten suosikkivihanneksesta
Nuupahtaneiden vihannesten elvyttäminen rapsakoiksi
Kuihtuneet vihannekset voi kuitenkin ruokatoimittajan mukaan "elvyttää" helposti, jopa liian helposti. Perlmutter kertoo, että ratkaisu löytyy jokaisen pakastimesta.
– Vastaus ovat jäät! Vain 20 minuuttia jäävesikulhossa saa retiiseistä raikkaampia ja kurkuista sekä porkkanoista rapeampia.
Ruokatoimittajan mukaan kikka on halpa, helppo ja tehokas.
Perlmutter muistuttaa, että jääkaapissa on usein liian kuivat olosuhteet monelle kasvikselle. Tämä saa vihannekset nuupahtamaan ja kuivumaan.