Kun kaikki muu on jo kokeiltu: Näin friteeraat olutta

olut, liha
Shutterstock

Jos oluen juominen sellaisenaan tuntuu liian tylsältä vaihtoehdolta, miksipä et kokeilisi huurteisen friteeraamista. Kyllä, friteeraamista.

Friteeratun oluen väitetään olevan suussa sulava herkkupala, vaikka moni ei ehkä sitä uskoisikaan. Toisaalta, voiko se olla pahaakaan, kun herkullinen frittitaikina yhdistetään suomalaisten lempijuoman kanssa? Tässä kaksi tapaa friteerata olutta. Tarkemmat kuvaohjeet löydät Wikihow-sivustolta.

Tapa 1: Siirapilla friteeraaminen

Tällä metodilla oluesta tulee tahmaisen pehmeää.

1 tölkki olutta
6 rkl vaaleaa siirappia (Golden Syrup) (Voit myös korvata esimerkiksi hunajalla)1
1 tl voita
hyppysellinen suolaa

1. Sekoita kulhossa olut, siirappi ja suola tasaiseksi massaksi.

2. Kuumenna hella täydelle teholle. Laita wokkipannu levylle ja heitä sekaan voi. Lisää joukkoon olut-siirappi-suolaseos. Sekoita puukauhalla 5-8 välein.

3. Kun seos alkaa vaikuttaa hiukan tahmealta ja tuoksuu vahvasti makealta oluelta, ota se pois hellalta.

4. Anna seoksen jäähtyä. Nauti, kun seos on jäähtynyt.

Tapa 2: Taikinalla friteeraaminen

Tällä metodilla olut jää nestemäiseksi friteeratun taikinan sisään, raviolin lailla.

1 rkl kuivahiivaa
2,5 dl vettä
1 rkl sokeria
8 dl jauhoja
0,8 dl sulatettua voita
1 tl suolaa
3 kananmunaa
olutta
5 dl kasviöljyä friteeraamiseen

1. Valmista taikina. Lisää hiiva lämpimään veteen ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita hellästi, kunnes seos on tasaista.  Lisää joukkoon 2,5 dl jauhoja. Anna seoksen seistä, kunnes se muuttuu vaahtomaiseksi.

2. Kun seos on vaahtomainen, lisää joukkoon suola, sulatettu voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa käsilläsi, jotta siitä tulee tasaista.

3. Kauli taikinasta tasainen levy. Voitele taikina kananmunilla.

4. Leikkaa ja muotoile taikinasta raviolin tyyppisiä taskuja. Jätä tasku auki, jotta voit lisätä sinne olutta. Lisää olutta taskuihin ja laita taskut nojaamaan johonkin niin, ettei olut valu niistä ulos.

5. Sulje taskut. Kuumenna öljy 160-asteiseksi ja friteeraa oluttaskuja noin 20 sekuntia. Nosta taskut esimerkiksi haarukalla kuivumaan talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy lähtee taskujen pinnalta.

6. Anna jäähtyä ja nauti!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.