Koronaviruksen aiheuttama piikki: Luvassa ehkä kaikkien aikojen karkkijoulu – näille maahantuoja povaa ennätysmyyntiä

2:48 Kaikki Amerikan pastillit maistuvat kirsikalta! Näin raati reagoi totuuteen karkkien mausta

Makeisten maahantuoja povaa makeisille ennätyismäistä joulusesonkia.

Ensimmäiset joulumakeiset löytyvät jo kauppojen hyllyiltä. Tänä vuonna makeisten joulumyynnille odotetaankin ennätysmäistä joulusesonkia. Syynä tähän on koronaviruksen aiheuttama piikki makeisten kulutukseen sekä sen tuomat rajoitteet esimerkiksi yritysten pikkujouluille ja kokoontumisille. 

 – Joulu on makeiskaupan merkittävin sesonki. Tänä vuonna siitä odotetaan ennätysmäistä. Kasvua voi olla jopa viidennes vuoteen 2019 verrattuna, sillä ennakkotilaukset ovat vahvalla tasolla, toteaa Vidal Golosinas S.A.:n edustajana Suomessa toimiva Jarmo Kalliomäki

"Pian näemme millaiset nousuprosentit alkava joulukausi tuo tullessaan"

Hyvää sesonkia pohjustavat esimerkiksi verottajan ohjeet ja matkustusrajoitukset. Työnantajat ovat varanneet pikkujouluille budjetin jo ennen koronaa, ja tästä ohjautuu rahaa myös työntekijöiden muistamiseen esimerkiksi erilaisten suklaiden ja erikoismakeisten muodossa.

Matkustusrajoitukset taas vähentävät matkailua joululomalla. Kotijoulusta halutaan myös koronan aikana ikimuistoinen. Rahaa saatetaan nyt käyttää laadukkaisiin ruokiin, juomiin ja makeisiin. 

– Vähittäiskaupan hyvä imu on heijastunut myös makeiskauppaan läpi kevään ja syksyn, kulutus on nyt noin 20 prosenttia korkeammalla tasolla kuin ennen koronavirusepidemian alkua. Pian näemme millaiset nousuprosentit alkava joulukausi tuo tullessaan, sanoo Kalliomäki.  

Koronavirusepidemian kestoa ei voi vielä ennakoida, mutta muutokset ihmisten kulutustottumuksiin eivät palaudu hetkessä ennalleen. Lentoyhtiöt ovat supistaneet pysyvästi reittitarjontaansa ja kaukomatkailun kysynnän nousua aiemmalle tasolle saadaan odottaa. Sen sijaan kaikki kotiin, kodinhoitoon, remontointiin ja arkeen liittyvä kulutus on vahvistunut selvästi. 

Karamellin maahantuojana tietysti toivoo, että tämän noin viidenneksen nousu jäisi pysyväksi. Mutta vaikkei jäisikään, on ollut etuoikeus tarjota iloa ja lohtua poikkeusolojen keskellä, naurahtaa Kalliomäki.

Lähde: Vidal Golosinas S.A

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja