Pääsiäistä vietetään tänäkin vuonna, ja pääsiäisruokaan halutaan panostaa poikkeusoloista huolimatta. Perheet viettävät nyt paljon aikaa kotona, minkä myötä kokkaamiseen ja leipomiseen jää enemmän aikaa.
Videolla: Keittiömestari Pekka Terävä näyttää, miten valmistuu täydellinen pääsiäiskaritsa.
Suomalaisten ostoskoreissa pitävät tänäkin pääsiäisenä pintansa perinteiset tuotteet, kuten lammas, mämmi, rahkat ja makeiset. Sään salliessa moni aloittaa pääsiäisenä grillauskauden, jolloin erilaiset grilliin soveltuvat tuotteet saattavat nousta hiteiksi.
Pääsiäistä pyritään viettämään tänäkin vuonna perinteiden mukaan, vaikkakin ehkä pienemmällä kokoonpanolla kuin aiemmin.
– Pääsiäisen ostoksiin koronaepidemia ja sen myötä tulleet rajoitukset vaikuttavat siten, että isompia kokoontumisia ja sukujuhlia ei järjestetä. Pääsiäistä juhlitaan kuitenkin samaan tapaan kuin ennenkin, mutta pienemmässä piirissä, kertoo Lidlin kaupallinen johtaja Mikko Forsström.
– Perinteiden rooli voi jopa korostua poikkeuksellisina aikoina, miettii puolestaan Keskon päivittäistavarakaupan tavarakaupan johtaja Harri Hovi.
Lihatuotteita myydään pääsiäisenä
Pääsiäisen klassikkoherkku lammas on suosittu valinta tänäkin vuonna. Lampaan suosio on pysynyt tasaisena vuosien ajan.

