S-ryhmän ennusteen mukaan käsillä on kaikkien aikojen leivontajoulu. Koronavuosi on kasvattanut kotona leipomisen suosiota huomattavasti ja tänä jouluna kotikeittiöissä tehdään erityisesti maustettuja leipiä.
Videolla: Aiotko leipoa glögijuustokakkua? Katso videolta ohje kiilteen tekemiseen!
Moni haluaa tänä vuonna panostaa itse tehtyihin jouluherkkuihin, koska jouluun valmistautumiseen on tavallista enemmän aikaa. Koronavuosi onkin tuonut mukanaan leivontabuumin: esimerkiksi jauhojen myynti kasvoi S-ruokakaupoissa maalis-lokakuussa 24 prosenttia, S-ryhmältä kerrotaan.
Enemmän valmisruokia vai itse tehtyjä jouluherkkuja?
S-ryhmän päivittäistavarakaupan myyntijohtajan Antti Oksan mukaan koronatilanne ja joulun juhliminen pienemmällä porukalla saattaa johtaa kahteen suuntaan: oman perheen kesken saatetaan kantaa pöytään aiempaa enemmän valmiina ostettuja jouluruokia, mutta toisaalta lisääntynyt kotona olo on innostanut monia kokkailemaan, leipomaan ja panostamaan itse tehtyihin herkkuihin, mikä näkyy myös jouluvalmisteluissa.
Myös S-ryhmän myyntidata maalis-lokakuulta tukee jälkimmäistä väitettä, jonka mukaan jouluruokien valmistamiseen itse ryhdytään tänä vuonna aiempaa hanakammin. Useimpien tuoreiden elintarvikkeiden myynnissä on nähty korona-aikana kasvua, mutta valmisruoan myynti ei ole kasvanut aivan samaan tahtiin.
Huima leivontabuumi: "Tämän joulun hitiksi saattavat nousta erilaiset maustetut joululeivät"
Leivontaan käytettävien raaka-aineiden myynti lähti S-ruokakaupoissa kovaan kasvuun maaliskuussa alkaneen leivontabuumin ja kotona pysymisen seurauksena. Leivontaan käytettävien tuotteiden menekit kehittyivät parhaimmillaan kymmeniä prosentteja maalis-lokakuussa edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.
