Fazer paljasti uudet joulumakeiset! Iloisia uutisia ainakin Vihreiden kuulien, Geishan ja Pihlaja-karkkien ystäville

1:32 Huikea kokoelma! Suvi on kerännyt vanhoja karkkipakkauksia jo kymmenisen vuotta

Makeisvalmistaja Fazerilta on luvassa uutuustuotteita joulua silmällä pitäen sekä kauppojen makeis- että keksihyllyyn. 

MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivusto sai jo tiistaina vihiä Fazerin uusien joulumakeisten rantautumisesta kauppoihin. Monet kauppiaat innostuivat jo julkaisemaan omien kauppojensa sometileillä kuvia karkkifaneille:

Nyt Fazerilta paljastetaan, että uusia joulumakeisia on toden totta luvassa: Sekä vuodesta 1895 myynnnissä olluta Pihlaja-klassikkoa että Geisha Cappucinoa on nyt saatavilla myös konvehteina ja Vihreitä kuulia puolestaan patukkana. Vanhaa suosikkia Fazermintia tulee sen sijaan myyntiin lahjarasioissa.

–  Meidän piti julkaista joulutuotteet vasta parin viikon päästä, mutta eilen oli joku jo bongannut tuotteita, joten aikaistettiin, Fazer makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo MTV:lle. 

Vihreiden kuulien buumi jatkuu – suklaapiparkakut tekevät paluun 

Fazerin Vihreitä kuulia -makeiset kuuluvat monen suomalaisen joulunviettoon. Kuten aiemmin olemme kertoneet, vihreät marmeladikuulat jakavat myös vahvasti mielipiteet. Fazerin tilastojen mukaan suomalaiset syövät 25 miljoonaa Vihreää kuulaa vuodessa. Herkutteluhuippu on joulun aikaan ja toinen huippusesonki pääsiäisen aikaan.

Kestosuosikista on viime vuosina jalostettu useita uusia tuotteita. Myynnissä on ollut kaikkea mahdollsita aina Vihreitä kuulia -jäätelöstä joulutorttuihin. Viime syksynä makeisvalmistaja toi myyntiin suosikkimarmeladia sisältävät konvehdit, ja tänä vuonna on pikkupatukan vuoro.

Piparkakut palaavat pienen tauon jälkeen Fazerin valikoimaan, nyt kokonaan uudessa muodossa. Piparkakut ovat ohuita ja kuorrutettu Fazerin maitosuklaalla. Toinen joulunajan keksiuutuus on Jaffa Omena & Kaneli.

Vanhat klassikot ovat usein joulumakeisten hittejä

Vaikka joka vuosi markkinoille lanseerataankin eri valmistajien toimesta uusia joulukauden makeisia, vanhat suosikit näkyvät useimmiten myydyimpien tuotteiden listalla. Yksi joulukauden kestohiteistä on Panda Juhlapöydän konvehteja -rasia. Panda on valmistanut perinteikkäitä  konvehtejaan Vaajakoskella jo vuodesta 1967 ja rasioita myydään vuosittain yli 3 miljoonaa kappaletta.

– Klassikkomauista pidetään edelleen, ja Pehmeä Toffee on suosituin konvehtimme, Pandalta kerrottiin MTV:lle vuonna 2018

Fazerilla joulun suosikkirasioihin lukeutuvat Vihreitä kuulia -pakkauksen lisäksi muun muassa perinteiset maitosuklaakonvehdit sekä Wiener Nougat -rasia. 

Lähteet: Fazer, Panda

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja