Kokki suututti kokonaisen kaupungin – häpäisi perinteisen reseptin

pastakastike
Shutterstock

Italialaisen Amatricen kaupungin asukkaat eivät suhtautuneet kevyesti julkkiskokin sovellettua kaupungin perinteikästä reseptiä.

Italian Amatrice-kaupungin perinteikäs pastakastike amatriciana sisältää perinteisesti possunposkea, pecorino-juustoa, italialaisia tomaatteja, chiliä ja valkoviiniä. Resepti on vanha ja kaupungin asukkaille pyhä. Siksipä Michelin-kokki Carlo Cracco varmaan katuu italialaisessa tv-ohjelmassa tekemäänsä tunnustusta. Cracco meni paljastamaan, että hänen versiossaan suositusta pastakastikkeesta on lisänä hitunen valkosipulia.

Tunnustus suututti kaupunkilaiset, jotka tappelevat jo valmiiksi keskenään siitä, onko pyhäinhäväistystä käyttää ateriassa rigatonia spagetin tai bucatinin sijaan.

Amatricen pormestari Piergiuseppe Monteforte otti kantaa tapahtuneeseen toteamalla, että ainesosan korvaaminen toisella muuttaa aterian makua ja historiaa. 

– Jos amatricianassa käytetään sellaisia ainesosia kuin valkosipulia tai sipulia, ollaan välinpitämättömiä melkein tuhatvuotista, sukupolvelta toiselle kulkenutta perinnettä kohtaan, Monteforte julisti.

Amatricelaiset ovat kuitenkin luvanneet antaa anteeksi Craccolle, jos tämä tulee järkiinsä. Kaupungin virallisella Facebook-sivulla sanotaan, että kaupunkilaiset luottavat siihen, että julkkiskokin ammattihistorian huomioon ottaen kyseessä oli vain harkitsematon lipsahdus .

Lähde: Grubstreet

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja