Kokki suututti kokonaisen kaupungin – häpäisi perinteisen reseptin
Italialaisen Amatricen kaupungin asukkaat eivät suhtautuneet kevyesti julkkiskokin sovellettua kaupungin perinteikästä reseptiä.
Italian Amatrice-kaupungin perinteikäs pastakastike amatriciana sisältää perinteisesti possunposkea, pecorino-juustoa, italialaisia tomaatteja, chiliä ja valkoviiniä. Resepti on vanha ja kaupungin asukkaille pyhä. Siksipä Michelin-kokki Carlo Cracco varmaan katuu italialaisessa tv-ohjelmassa tekemäänsä tunnustusta. Cracco meni paljastamaan, että hänen versiossaan suositusta pastakastikkeesta on lisänä hitunen valkosipulia.
Tunnustus suututti kaupunkilaiset, jotka tappelevat jo valmiiksi keskenään siitä, onko pyhäinhäväistystä käyttää ateriassa rigatonia spagetin tai bucatinin sijaan.
Amatricen pormestari Piergiuseppe Monteforte otti kantaa tapahtuneeseen toteamalla, että ainesosan korvaaminen toisella muuttaa aterian makua ja historiaa.
– Jos amatricianassa käytetään sellaisia ainesosia kuin valkosipulia tai sipulia, ollaan välinpitämättömiä melkein tuhatvuotista, sukupolvelta toiselle kulkenutta perinnettä kohtaan, Monteforte julisti.
Amatricelaiset ovat kuitenkin luvanneet antaa anteeksi Craccolle, jos tämä tulee järkiinsä. Kaupungin virallisella Facebook-sivulla sanotaan, että kaupunkilaiset luottavat siihen, että julkkiskokin ammattihistorian huomioon ottaen kyseessä oli vain harkitsematon lipsahdus .
Lähde: Grubstreet
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan