Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pestokranssi

kranssi
Pestokranssi valmistuu helposti.Anu Heinaro
Julkaistu 03.05.2025 08:02

MTV LIFESTYLE

Kotitalouden lehtori Anu Heinaron pestokranssi valmistuu helposti ja on näyttävä lisä kahvipöytään.

Ainekset

  • 1 (500 g) iso voi- tai lehtitaikinalevy
  • 1 dl tuorepestoa
  • 1 prk (200 g) salaattijuustokuutioita
  • (oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja)

Pinnalle

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

  1. Kauli sulanut taikinalevy hiukan ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Nosta uunipellille.
  2. Levitä taikinan pinnalle pesto ja murusteltu salaattijuusto (ja halutessasi oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi pilkottuina). Kääri levy rullalle pitkältä sivulta ja taivuta ympyräksi. Yhdistä päät, nipistä saumakohta kiinni hyvin.
  3. Leikkaa tai saksi rullan pinnalle viiltoja.
  4. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet.
  5. Paista uunissa 200 asteessa 20-30 min.

Tuoreimmat aiheesta

Nopeat ja helpot