- Kauli sulanut taikinalevy hiukan ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Nosta uunipellille.
- Levitä taikinan pinnalle pesto ja murusteltu salaattijuusto (ja halutessasi oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi pilkottuina). Kääri levy rullalle pitkältä sivulta ja taivuta ympyräksi. Yhdistä päät, nipistä saumakohta kiinni hyvin.
- Leikkaa tai saksi rullan pinnalle viiltoja.
- Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet.
- Paista uunissa 200 asteessa 20-30 min.

Makuja
Pestokranssi

Julkaistu 03.05.2025 08:02
Kotitalouden lehtori Anu Heinaron pestokranssi valmistuu helposti ja on näyttävä lisä kahvipöytään.
Ainekset
- 1 (500 g) iso voi- tai lehtitaikinalevy
- 1 dl tuorepestoa
- 1 prk (200 g) salaattijuustokuutioita
- (oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja)
Pinnalle
- 1 kananmuna
- 1 rkl seesaminsiemeniä