Kati vinkkaa nerokkaan tavan hyödyntää joululta ylijääneet laatikot: "Tämä on hyvää"

havikkikeitto-1-221212_Z728852-Edit-large
MTV

Joululaatikoiden jämät voi hyödyntää nerokkaassa hävikkikeitossa. Testaa Hellapoliisina tunnetun Kati Jaakosen ihastuttava resepti.

Laatikot kuuluvat perinteiseen joulupöytään. Muutaman päivän jälkeen samojen ruokalajien syöminen saattaa kuitenkin alkaa tökkiä. Roskiin ei ylimääräisiä laatikoita kannata missään nimessä heittää vaan jatkojalostaa jämistä uutta ruokaa.

Leipätaikinan lisäksi laatikoista saa valmistettua helposti maukasta keittoa, vinkkaa Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen. Reseptissä hyödynnetään peruna- ja porkkanalaatikkoja, mutta mikään ei estä testaamasta sitä myös lanttu- tai bataattilaatikolla.

Täyteläisen keiton lisukkeeksi voi ripotella joulukinkun jämiä, mutta parissa kymmenessä minuutissa valmistuva soppa lämmittää myös sellaisenaan.

– Tämä on hyvää, Kati ylistää.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja