Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin joululaatikoille kannattaa nyt tehdä

0:33Hävikkikeitto joululaatikoistaNäin helposti teet joululaatikoista vaikka keittoa!
Julkaistu 27.12.2024 17:34

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Löytyykö jääkaapistasi vielä peruna-, lanttu-, porkkana- tai kenties bataattilaatikkoa? Näin joululaatikot kannattaa nyt hyödyntää.

Jouluruokaa tulee monesti tehtyä yli tarpeen, ja harva jaksaa syödä samaa sapuskaa monta päivää putkeen. Joulukinkun voikin näppärästi jatkojalostaa esimerkiksi pastaksi tai pilkkoa hernekeiton sekaan. 

Joulun juureslaatikoitakaan ei kannata nakata biojätteeseen, sillä niistä voi jatkojalostaa helposti erilaisia herkkuja.

Lue myös: Harri Syrjäsen reseptissä "Suomen suosituimmat raaka-aineet" – hyödynnä kinkun jämät helppoon pastaan

Lettuja ja rieskoja

Kun lisäät joululaatikon joukkoon hieman nestettä, jauhoja ja kananmunaa, saat lettutaikinaa! Perunalaatikosta paistat näin pannulla kuohkeita perunalettusia, jotka voit nautiskella vaikka mädin, savukalan ja muiden lisukkeiden kera.

rieska rieskat perunarieska
Tee perunalaatikosta perunarieskoja!Shutterstock/ Liina Pajunen

Samaan tapaan onnistuvat myös perunarieskat. Täydellisten perunarieskojen resepti löytyy muun muassa ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen suositusta Peruna-keittokirjasta. 

– Perunarieskojen valmistus on niin helppoa. Tässä on ohje, joka palkitsee tekijänsä joka kerta. Lämmintä perunarieskaa ei voita mikään, Mansikkamäki hehkuttaa kirjassaan.

Katso ohje: Perunarieskat – Sannan helppo resepti muutamasta raaka-aineesta

Joululaatikot Vappu Pimiän yön yli -sämpylöihin

Juontaja Vappu Pimiän sämpyläohje on yksi MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen suosituimmista resepteistä.

– Ihmiset ajattelevat, että on hirveän vaikeaa tehdä sämpylöitä, mutta eihän se ole. Tässä menee viisi minuuttia, Vappu neuvoi Huomenta Suomessa vuonna 2023 viitaten taikinan valmistumiseen.

yonylisampylat_H_preview copyJoululaatikot uppoavat myös sämpylätaikinaan.Otava

Sämpylätaikinan ideana on, että sen voi tehdä valmiiksi jo illalla ja jättää huoneenlämpöön yön yli tekeytymään.

Sämpylöiden reseptiä voi muunnella kaapin sisällön mukaan ja joulun jälkeen taikinaan kannattaa upottaa ehdottomasti joululaatikoita.

Katso ohje: Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

Helppo kasvissosekeitto

Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen sen sijaan suosittelee kokeilemaan joululaatikoita kasviskeiton ainesosana.

Joulunjälkeiseen soppaan sujahtavat helposti esimerkiksi peruna- ja porkkanalaatikon jämät.

Saaristoleivän kannikasta paahdat pannulla helposti krutonkeja keiton päälle.

– Tämä on hyvää! Kati lupaa.

Katso ohje: Hävikkikeitto joululaatikoista

Lue myös: Aadan, 26, "konvehtirasia" ällistyttää

Lisää aiheesta:

Helppo tapa hyödyntää joululta ylijääneet laatikot: "Tämä on hyvää"Mitä tehdä jauhelihasta? Viisi helppoa arkiruokaa, jotka maistuvat koko perheellePirjo vinkkaa nerokkaan vaihtoehdon joululaatikoille: "Vähän sellainen unohduksiin jäänyt juttu"Alle euron annokselta! Näin voit tehdä hittiarkiruoan entistäkin edullisemmin – oletko testannut?Miten valmistuu paras makaronilaatikko? Ylivoimaisen liha-makaronilaatikon ohje: "On se vaan hemmetin hyvä resepti!"Näin teet trendikkään joulun – pöytä koreaksi suussa sulavilla herkuilla
RuokaJouluruokaLeivontaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:24
    Viinit

    Onko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"

  • Eilen09:42
    Ruokahävikki

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta

  • pe18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • pe17:32
    Juusto

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • pe08:18
    Juusto

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?