Löytyykö jääkaapistasi vielä peruna-, lanttu-, porkkana- tai kenties bataattilaatikkoa? Näin joululaatikot kannattaa nyt hyödyntää.
Jouluruokaa tulee monesti tehtyä yli tarpeen, ja harva jaksaa syödä samaa sapuskaa monta päivää putkeen. Joulukinkun voikin näppärästi jatkojalostaa esimerkiksi pastaksi tai pilkkoa hernekeiton sekaan.
Joulun juureslaatikoitakaan ei kannata nakata biojätteeseen, sillä niistä voi jatkojalostaa helposti erilaisia herkkuja.
Lue myös: Harri Syrjäsen reseptissä "Suomen suosituimmat raaka-aineet" – hyödynnä kinkun jämät helppoon pastaan
Lettuja ja rieskoja
Kun lisäät joululaatikon joukkoon hieman nestettä, jauhoja ja kananmunaa, saat lettutaikinaa! Perunalaatikosta paistat näin pannulla kuohkeita perunalettusia, jotka voit nautiskella vaikka mädin, savukalan ja muiden lisukkeiden kera.

