Joulukinkun jämät voi hyödyntää esimerkiksi pastaan tai munakkaaseen. Nappaa tv-kokki Harri Syrjäsen reseptit välipäiville!
Siinä vaiheessa kun joulupöydästä yli jäänyt kinkku ei maistu enää leivänpäällisenäkään, voi kinkun hyödyntää muissa ruoissa.
MTV3-kanavan ruokaohjelmistakin tuttu kokki, Harri Syrjänen vinkkasi jo vuonna 2021, kuinka joulukinkun jämiä voi hyödyntää suomalaisten suosimaa makumaailmaa mukailevassa pastassa.
Yhdessä kasarissa valmistuvan pastan makumaailma on suoraan yhdestä suomalaisten suosimasta pizzasta, Americanasta. Kinkun lisäksi pastaan tuleekin aurajuustoa ja ananasta.
– Nyt se on syntynyt, uskallatko kokeilla? Joulun kysytyin kysymys, mitä tehdä ylimääräiselle joulukinkulle. Tämä kysymys on esitetty mulle ainakin 10 000 kertaa, Syrjänen kertoi Instagram-tilillään.
– Tässä vastaus, kaikki Suomen suosituimmat raaka-aineet samassa kattilassa. Suomen kansa ei voi olla väärässä, mutta kuuluuko ananas pastaan?