Herkullinen hävikkikeitto laatikoista – hyödynnä joulun tähteet
![Copyright: MTV. Photographer: Kati Jaakonen. havikkikeitto-1-221212_Z728852-Edit-large](https://im.mtvuutiset.fi/image/8599584/landscape16_9/1600/900/82e6ed969a63209b7c0b799b99eda933/XD/havikkikeitto-1-221212-z728852-edit-large.jpg)
MTV
Julkaistu
Ylimääräiset joululaatikot voi hyödyntää ihastuttavaan sosekeittoon.
- Aktiivinen valmistusaika: 10min
- Kokonaisvalmistusaika: 10min
- Annosmäärä: 4
Ainekset
- 400 g porkkanalaatikkoa
- 400 g perunalaatikkoa
- 4 dl vettä
- 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- persiljaa tai muuta yrttiä
Valmistusohje
Hävikkikeitto joululaatikoista valmistuu näin:
- Laita porkkanalaatikko, perunalaatikko, vesi ja kerma kattilaan ja kiehauta.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi sosekeitoksi.
- Tarkista maku.
- Koristele keitto persiljalla tai muulla tuoreella yrtillä ja tarjoile.
Katso valmistusohjeet alla olevalta videolta.
Näin valmistuu hävikkikeitto joululaatikoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka