Alkaako kinkku jo tympiä? Keittiöpäällikkö Jussi vinkkaa, mitä siitä kannattaa tehdä: Kuin vanhanajan lihapiirakkaa

0:59 Joulukinkkutacot – helppo tapa hyödyntää kinkun jämät

Älä heitä joulukinkkua roskiin, vaan jatkojalosta se uudeksi ruokalajiksi! Happy Farmer -ravintolaperheen keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen vinkkaa helpon ohjeen.

Videolla: Testaa myös helpot joulukinkkutacot!

Lejoksen tuoreessa Taloustutkimuksella teettämässä Joulu on sun -tutkimuksessa kävi ilmi, että yli puolet suomalaisista ostaa liikaa jouluruokaa ja joutuu heittämään sitä roskiin. Hävikkiä ei kuitenkaan tarvitsisi syntyä, jos osaisi jatkojalostaa joulun antimista uusia ruokia.

Sokoksen talossa toimivan Happy Farmer -ravintolaperheen keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen hyödyntää päivittäin työssään ravintolan alakerrassa toimivan S-marketin ruokahävikkiä. Keittiöpäällikkö neuvoo, että jouluruoan uusiokäytössä kannattaa käyttää rohkeasti mielikuvitusta.

– Monet käyttävätkin jo jouluruokaa uudestaan tehden esimerkiksi kinkusta hernekeittoa. Ja se on täysin pätevä käyttötapa. Tärkeintä on, että ruokaa ei menisi turhaan roskiin. Jouluruoankin kanssa voi rohkeasti käyttää mielikuvitusta ja loihtia vähän erikoisempiakin makuja. Varsinkin tänä poikkeusvuonna, kun olemme todella paljon kotona, niin mikä sen hauskempaa, kuin leikitellä vähän erilaisilla makuyhdistelmillä, Kuuluvainen toteaa.

Kinkusta tuunataan herkulliset piirakat

Tänä jouluna Kuuluvainen tarttui myös itse haasteeseen ja kehitti kaksi reseptiä, joilla voi antaa uuden elämän joulun ylijäämäruoalle. Toinen niistä on joulukinkusta tuunattu kinkku-empanadas.

– Kinkku on yleensä sellainen ruoka, jota ostetaan paljon ja sitä myös jää paljon yli. Lähdin tässä reseptissä vähän eksoottisemmalle linjalle, mutta samalla pitäen mukana jotain tuttua ja turvallista, hyvään vanhanajan lihapiirakkaan viittaavaa. Kinkku-empanadassa mausteita on kuitenkin runsaasti ja tuttu herkku saa uuden, maukkaan olomuodon. Kuuma lihapiiras lämmittää miellyttävästi pimeänä ja kylmänä talvi-iltana.

NAPPAA RESEPTI: Joulukinkku-empanadas

Lähde: HOK-Elanto

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja