Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Alkaako kinkku jo tympiä? Keittiöpäällikkö Jussi vinkkaa, mitä siitä kannattaa tehdä: Kuin vanhanajan lihapiirakkaa

0:59Joulukinkkutacot – helppo tapa hyödyntää kinkun jämät
Julkaistu 26.12.2020 14:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Älä heitä joulukinkkua roskiin, vaan jatkojalosta se uudeksi ruokalajiksi! Happy Farmer -ravintolaperheen keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen vinkkaa helpon ohjeen.

Videolla: Testaa myös helpot joulukinkkutacot!

Lejoksen tuoreessa Taloustutkimuksella teettämässä Joulu on sun -tutkimuksessa kävi ilmi, että yli puolet suomalaisista ostaa liikaa jouluruokaa ja joutuu heittämään sitä roskiin. Hävikkiä ei kuitenkaan tarvitsisi syntyä, jos osaisi jatkojalostaa joulun antimista uusia ruokia.

Sokoksen talossa toimivan Happy Farmer -ravintolaperheen keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen hyödyntää päivittäin työssään ravintolan alakerrassa toimivan S-marketin ruokahävikkiä. Keittiöpäällikkö neuvoo, että jouluruoan uusiokäytössä kannattaa käyttää rohkeasti mielikuvitusta.

dc7fd0de-7333-4eaa-bf08-2f9b8052bccc
Happy Farmer -ravintolaperheen keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen.Happy Farmer

– Monet käyttävätkin jo jouluruokaa uudestaan tehden esimerkiksi kinkusta hernekeittoa. Ja se on täysin pätevä käyttötapa. Tärkeintä on, että ruokaa ei menisi turhaan roskiin. Jouluruoankin kanssa voi rohkeasti käyttää mielikuvitusta ja loihtia vähän erikoisempiakin makuja. Varsinkin tänä poikkeusvuonna, kun olemme todella paljon kotona, niin mikä sen hauskempaa, kuin leikitellä vähän erilaisilla makuyhdistelmillä, Kuuluvainen toteaa.

Kinkusta tuunataan herkulliset piirakat

149c78b9-a082-4ecd-96c3-2c07185c7e25Joulukinkku-empanadas.Happy Farmer

Tänä jouluna Kuuluvainen tarttui myös itse haasteeseen ja kehitti kaksi reseptiä, joilla voi antaa uuden elämän joulun ylijäämäruoalle. Toinen niistä on joulukinkusta tuunattu kinkku-empanadas.

– Kinkku on yleensä sellainen ruoka, jota ostetaan paljon ja sitä myös jää paljon yli. Lähdin tässä reseptissä vähän eksoottisemmalle linjalle, mutta samalla pitäen mukana jotain tuttua ja turvallista, hyvään vanhanajan lihapiirakkaan viittaavaa. Kinkku-empanadassa mausteita on kuitenkin runsaasti ja tuttu herkku saa uuden, maukkaan olomuodon. Kuuma lihapiiras lämmittää miellyttävästi pimeänä ja kylmänä talvi-iltana.

NAPPAA RESEPTI: Joulukinkku-empanadas

Lähde: HOK-Elanto

Lisää aiheesta:

Säästä aikaa ja hermoja jouluruokahässäkässä: "On hyvä pitää mielessä sallittu oikaisu"Kari Aihinen muistuttaa: Joulupöydässä ei kannata sortua kalliiseen mokaan – "Älkää lämätkö kaikkia ruokia…"Dani vinkkaa, miten kinkun voi paistaa uunissa sähköä säästäen: "Tulee aika pirun hyvää"Näin Kari Aihinen kehottaa paistamaan joulukinkun – älä ainakaan sorru perusvirheeseen: "Tulee sahanpurua uunista ulos"Tv-kokki Alex Nurmi antaa tämän joulun ruokatrendit – paljastaa omat juhlapöydän suosikkinsaNäin Kari Aihinen neuvoo paistamaan joulukinkun – älä ainakaan sorru perusvirheeseen: "Sitten tulee sahanpurua uunista ulos"
RuokaJouluMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • Eilen09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • Eilen08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • ke17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta