Karkkipäivällä on karu kääntöpuolensa – oletko tullut ajatelleeksi tätä yksinkertaista asiaa?
Moni pitää kiinni karkkipäivästä, jotta herkkuja ei tulisi naposteltua kuin ennalta määrättyinä ajankohtina. Säännöllisillä karkkipäivillä saattaa kuitenkin olla kääntöpuoli, jota harva tulee ajatelleeksi.
Psykologi Annamari Heikkilä huomauttaa, että karkkipäivän pitäminen ei välttämättä ole yksinomaan hyvä asia, vaikka tarkoitus sen taustalla olisi positiivinen.
– Karkkipäivällä saattaa olla sellainen seuraus, että karkista tulee joku palkinto, jota pitää odottaa, ja joka on kielletty muina päivinä, jolloin siitä tulee kielletty nautinto, himo, Heikkilä toteaa.
– Sitten, kun sitä saa, niin sitä syö ihan hervottoman paljon, Heikkilä jatkaa.
Psykologilla on oma näkemyksensä siitä, mikä olisi parempi keino vähentää makeiden herkkujen napostelua.
– Voisiko itseasiassa ollakin niin, että karkki olisikin meille kaikille aikuisille ja lapsille enemmänkin sellainen arjen nautinto, eikä kielletty hedelmä? Se saattaisi jopa vähentää sitä karkin määrällistä kulutusta, Heikkilä pohtii.
Katso videolta Annamari Heikkilän vastaus siihen, voiko makeansyöntiin liittyvistä syyllisyydentunteesta päästä eroon!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan