Kari Aihisen nerokas vinkki jauhelihan paistamiseen: Tätä et ole tullut ajatelleeksi

Kari Aihinen ja Matinkylän kana 7:58 Kari Aihinen ja Matinkylän kana

Ravintola Savoyn keittiömestari, televisiostakin tuttu kokki Kari Aihinen valmisti Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa herkullista, aasialaissävytteistä Matinkylän kanaa. Samalla Aihinen antoi kätevän vinkin jauhelihan paistoon.

Moni suomalainen paistaa jauhelihan pannulla paistolastaa käyttäen. Keittiömestari Kari Aihinen suosittelee kuitenkin tähän arjesta tuttuun askareeseen leivonnasta tuttua välinettä, pallovispilää.

– Pallovispilä on hyvä apuväline, jolla saa rikottua jauhelihan rakenteen helposti ja hyväksi muruksi, Aihinen vinkkasi Makujen aamu -ohjelmassa.

Kannattaa kuitenkin tarkistaa sekä vispilän että pannun materiaali ennen paistoa: teräksisellä vispilällä ei kannata vahingoittaa esimerkiksi herkän teflonpannun pintaa.

Kokeile Kari Aihisen herkullista Matinkylän kana -reseptiä, joka syntyy broilerin jauhelihasta.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.