No nyt on yllättävä tapa käyttää HK:n Sinistä – Kari Aihinen ylistää: "Täydellistä, mahtavaa!"
Keittiömestari Kari Aihinen nostaa legendaarisen lenkkimakkaran uudelle tasolle. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että lenkkimakkaraa voi käyttää näinkin?
Videolla Kari Aihisen helppo lenkkimakkaraohje. Uskallatko kokeilla?
MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen uudessa videojuttusarjassa keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa maukkaita arkiruokaohjeita ja opettaa suomalaisia kokkaamaan.
Ensimmäiseksi Kapen käsissä syntyy aivan uudenlainen herkku legendaarisesta lenkkimakkarasta.
– Mulla on tässä sininen lenkki, cornflakeseja ja nacholastuja. Homma etenee sillä tavalla, että me friteerataan ne.
Aihinen muistuttaa, että kotona raaka-aineita uppopaistaessa tulisi käyttää aina lämpömittaria apuna. Kuumaa öljyä ei saa koskea paljain sormin.
– Kun teette kuorrutteita, eli frittitaikinoita, niin tehkää niitä reilusti. Voiko olla ärsyttävämpää, kuin se, että teette liian vähän kuorrutetta. Kun leivitätte vaikka broilerin rintafilettä, niin taikina loppuu. Tehkää sitä kerralla enemmän, kun tämä ei maksa kuitenkaan mitään.
Jos ylimääräistä rasvaa haluaa vältellä, Aihinen suosittelee käyttämään hittituotetta.
– Airfryerit ovat myös loistavia keksintöjä tänä päivänä. Pystyy tekemään samanlaista ruokaa, mutta ilman sitä frittiöljyä.
Kun Aihinen saa lenkkimakkaraherkkunsa valmiiksi ja maistaa sitä, tuomio on yksiselitteinen:
– Täydellistä, mahtavaa! Aihinen fiilistelee.
Millainen frittiherkku Aihisen käsissä oikein syntyy lenkkimakkarasta? Katso video ja nappaa ohje: Siniset "dogit" – Kari Aihisen yllättävä ohje lenkkimakkarasta
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa