Jos lihapakkauksen muovit ovat pingoittuneet tai pullistuneet, voiko tuotetta vielä käyttää?
Olet ehkä joskus saattanut törmätä ruokakaupassa lihapakkaukseen, jonka suojamuovi on pingottunut. Tällainen pullistunut lihapakkaus saattaa herättää epäilyksiä: onko tuote vielä käyttökelpoinen?
Kysyimme asiaa suomalaisilta lihataloilta.
Lue myös: Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa?
Syynä voi olla suojakaasu
Vastaus ei kuitenkaan ole aivan yksiselitteinen. Atrian laatujohtaja Seija Pihlajaviidan mukaan jauheliharasian tai liharasian pullistuminen voi viitata suojakaasuun.
– Jos tuote on aistittavalta laadultaan moitteeton, on se kypsennettynä myös turvallinen.
HKFoodsin laatu- ja ympäristöjohtaja Anne Palorannan mukaan kysymykseen ei ole yleispätevää vastausta, sillä tuotetta on vaikea arvioida näkemättä.
– Pakkaus voi olla pullistunut useammastakin syystä, esimerkiksi liian runsaasta suojakaasun määrästä, jolloin pakkaus voi näyttää pullistuneelta. Esimerkiksi pussipakkauksissa suojakaasun määrä voi teknisistä syistä vaihdella jonkin verran.

