Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan sipulin pilkkomiseen – unohda yksi apuväline: "Älkää käyttäkö"
Sipulin pilkkominen onnistuu parhaiten keittiömestari Kari Aihisen tekniikalla. Näin vältät sipuli-itkut ja saat helposti aikaan tasaista sipulisilppua.
MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa maukkaita arkiruokaohjeita ja opettaa suomalaisia kokkaamaan. Aiemmin Kape opasti MTV Uutisten videojuttusarjassa tekemään yllättävän herkun lenkkimakkarasta sekä demonstroi, miten jauheliha paistetaan oikein.
Nyt Kapen tekniikkakoulussa on vuorossa yksi keittiön perustaidoista: sipulin pilkkominen.
– Sipulin leikkaamisessa on sellainen juttu, että sipuli aina leikataan, ei hakata.
Aihinen ei myöskään suosittele käyttämään tiettyjä apuvälineitä sipulin pilkkomisessa.
Miten sipuli sitten pilkotaan oikein? Mitä välinettä ei kannata käyttää? Katso oikea tekniikka videolta.
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran heinäkuussa 2021.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia