6:48

Kari Aihinen paljastaa pomminvarman tavan mureaan lihaan

Valmista mureaa porsaan uunilihaa keittiömestari Kari Aihisen ohjeella.

Kokki Kari Aihinen suosittelee kokeilemaan kotikeittiössä ylikypsennetyn, haudutetun lihan valmistamista. Kapen mielestä tällaiset lihat ovat valitettavan aliarvostettuja, vaikka ne valmistuvat uunissa lähes itsestään. 

– Toivon, että suomalaiset käyttäisivät enemmän niin sanottuja edullisempia ruhonosia. Kasslerit ovat ihan loistavia hauduttamiseen ja lavat sekä potkat, luulliset lihat. Ne valmistuvat helposti, ovat pomminvarmasti mureita ja sopivat koko perheelle, Aihinen vinkkaa.

Nyrkkisääntönä haudutettavan lihan valmistuksessa on Kapen mukaan se, että lihassa pitää olla rasvaa. Luullinen liha on usein paras valinta. Lihapalan pitää olla myös tarpeeksi iso, kun sitä haudutetaan pitkään.

– Sitten haudutetaan rauhassa yön yli alle 100 asteessa. 85 on täydellinen lämpötila, ei missään nimessä yli 100 astetta.

Uunissa kypsentämisen jälkeen lihaa voi jatkojalostaa helposti. Esimerkiksi kasslerista voi tehdä nyhtöpossua burgereiden väliin. 

Miten täydellinen uuniliha maustetaan? Mistä tietää, että liha on tarpeeksi kypsää? Katso videolta Kapen vinkit uunilihan valmistamiseen ja nappaa ohje: Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja