Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihinen paljastaa pomminvarman tavan mureaan lihaan

6:48Kari Aihisen vinkit uunilihan valmistamiseen
Julkaistu 15.01.2022 08:54

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Valmista mureaa porsaan uunilihaa keittiömestari Kari Aihisen ohjeella.

Kokki Kari Aihinen suosittelee kokeilemaan kotikeittiössä ylikypsennetyn, haudutetun lihan valmistamista. Kapen mielestä tällaiset lihat ovat valitettavan aliarvostettuja, vaikka ne valmistuvat uunissa lähes itsestään. 

– Toivon, että suomalaiset käyttäisivät enemmän niin sanottuja edullisempia ruhonosia. Kasslerit ovat ihan loistavia hauduttamiseen ja lavat sekä potkat, luulliset lihat. Ne valmistuvat helposti, ovat pomminvarmasti mureita ja sopivat koko perheelle, Aihinen vinkkaa.

Nyrkkisääntönä haudutettavan lihan valmistuksessa on Kapen mukaan se, että lihassa pitää olla rasvaa. Luullinen liha on usein paras valinta. Lihapalan pitää olla myös tarpeeksi iso, kun sitä haudutetaan pitkään.

– Sitten haudutetaan rauhassa yön yli alle 100 asteessa. 85 on täydellinen lämpötila, ei missään nimessä yli 100 astetta.

Uunissa kypsentämisen jälkeen lihaa voi jatkojalostaa helposti. Esimerkiksi kasslerista voi tehdä nyhtöpossua burgereiden väliin. 

Miten täydellinen uuniliha maustetaan? Mistä tietää, että liha on tarpeeksi kypsää? Katso videolta Kapen vinkit uunilihan valmistamiseen ja nappaa ohje: Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

Lisää aiheesta:

Jari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"Paistatko broilerinfileet näin? Yksi asia pitää tehdä jo ennen paistoa, painottaa Kari AihinenUskallatko maistaa? Henri Alén ylistää yllättävää grilliruokaa: "Mahtava ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine!"Joko testasit? Kari Aihinen paljastaa, miten tehdään uunijuurekset todella helposti – legendaarinen resepti yksi MTV:n suosituimmistaKari Aihisen tärkein sääntö jauhelihan paistamiseen – teetkö sinä näin?Kari Aihisen elintärkeä paistovinkki: Jos haluat jauhelihasta hyvää, älä missään nimessä tee näin
RuoanlaittoKari AihinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 21.9.17:33
    Ruoka

    Perunaakin maukkaampaa! Kotimainen raaka-aine, jota kannattaa nyt ostaa